L’Entesa recorda al Tinent d’alcalde Josep Ayuso que el Projecte Olímpia tindrà piscina gràcies a la pressió ciutadana

L'Entesa continua denunciant la pèrdua d'instal·lacions per a la ciutat

Recentment el tinent d’alcalde de Serveis Personals, Sr. Josep Ayuso, ha presentat les obres de remodelació de les piscines del complex Olímpia, que es preveu que estiguin acabades a l’estiu. Des de l’Entesa per Sabadell volem recordar al Sr. Ayuso que aquestes piscines estaven condemnades a desaparèixer d’acord amb el projecte que ell mateix va impulsar i presentar públicament fa uns mesos. L’Equip de govern deia llavors que les piscines estaven molt antiquades i que no hi havia espai en el nou projecte de ciutat esportiva.

Des del primer moment l’Entesa s’hi va oposar perquè implicava perdre les piscines i les pistes poliesportives, sacrificant aquestes instal·lacions per convertir l’Olímpia en un espai exclusiu per a la pràctica del futbol cedit en concessió privativa durant els propers 50 anys a la Federació Catalana de Futbol. A la pràctica, les possibilitats d’ús d’aquests camps de futbol seran semblants a les de l’Estadi de la Nova Creu Alta que és municipal però d’ús exclusiu d’un club.

Finalment, la pressió d’algunes entitats i de la pròpia Entesa va obligar l’Equip de govern a rectificar i anunciar que les piscines es mantindrien. Posteriorment, amb l’arribada dels Fons Estatals d’Inversió Local – FEIL el govern ha presentat un projecte per remodelar les piscines, projecte que difícilment s’hauria dut a terme sense aquest finançament excepcional.

L’Entesa per Sabadell celebra que les piscines es mantinguin i també que siguin remodelades i modernitzades. No obstant això, hi ha encara motius per oposar-se a les intencions del Govern municipal del PSC, com el fet de què les pistes poliesportives desapareguin i es doni com a alternativa l’ús de les pistes del CEIP Pau Casals, que no suposen un increment d’equipaments per a la ciutat. Per tant, es perden les pistes poliesportives i les possibilitats d’ús dels tres camps de futbol al ser cedits de manera durant 50 anys a la Federació Catalana de Futbol.

En definitiva, la ciutat haurà de pagar més de 6 milions d’euros per perdre unes instal·lacions que actualment són obertes a totes les persones, entitats i clubs.

Aquesta setmana l’Entesa per Sabadell ha distribuït pels barris més directament afectats per la pèrdua de serveis de l’Olímpia un full informatiu en què es denuncia aquesta situació tan negativa pels interessos de la ciutat.