L’Entesa organitza un acte per debatre el futur de la mobilitat a Sabadell

L’Entesa per Sabadell organitza un nou debat del cicle Els debats de l’Entesa el proper dimecres 18 de febrer a 2/4 de 8 del vespre al Casal Pere Quart. En aquesta ocasió es debatran les polítiques de mobilitat i les seves implicacions en un acte que porta per títol Pla de Mobilitat. Una oportunitat de futur per a la ciutat. Hi intervindran el geògraf Màrius Navazo i el professor de Geografia de la UAB Pau Avellaneda. Presentarà l’acte Sebastià Ruiz, representant de l’Entesa a la Taula de Mobilitat.

Actualment el Pla de Mobilitat Urbana de Sabadell es troba en fase de redacció i a punt de ser definit, sense que s’hagi produït un debat en profunditat i obert a la ciutat. Per aquest motiu l’Entesa reclama que un tema de tanta transcendència mereix un veritable debat ciutadà.

El Pla de Mobilitat Urbana és l’instrument bàsic que ha de definir els objectius, les estratègies i les actuacions per ordenar la mobilitat per als propers sis anys, d’acord amb les Directrius Nacionals de Mobilitat i la Llei 9/2003 de la mobilitat. L’Entesa considera que aquest pla no s’ha de limitar a implantar polítiques de mobilitat, sinó que és una oportunitat única per redefinir l’actual model de mobilitat per avançar cap a una ciutat amb prioritat per al transport col·lectiu i la mobilitat sostenible.

Així doncs, en el debat del proper dimecres es plantejaran línies d’actuació en relació a la gestió d’aparcaments, creació de zones de trànsit pacificat, mesures per millorar la velocitat i qualitat dels autobusos, xarxa de carrils bici, implantació del tramvia, sistemes de distribució de mercaderies, etc.