L’Entesa lamenta l’actitud de la resta de grups municipals poc favorable a la via del diàleg en el conflicte dels expedientats de la UAB

L’Entesa per Sabadell lamenta l’actitud poc dialogant de la resta de grups municipals pel que fa a la moció que va presentar a la Junta de Portaveus d’ahir referent als expedients de la UAB.

La moció, peticionada pels afectats de la UAB i no per cap altra formació política, respon a la visió que l’Entesa té sobre la resolució dels conflictes i pel fet que entre els expedientats hi ha estudiants sabadellencs. L’Entesa considera que, tot i la importància dels incidents succeïts, hi ha una oportunitat per reconduir la situació de tensió que viu la UAB amb motiu del canvi de rectorat.

L’Entesa considera que els acords que s’expressen a la moció són principalment una aposta pel diàleg i la cultura de resolució de conflictes de forma pacífica, una petició a la rectora recentment nomenada a començar el seu mandat tancant aquest capítol i una crida perquè les universitats elaborin una nova normativa de règim disciplinari en què puguin participar tots els sectors implicats i que derogui l’actual normativa de 1954, redactada per un règim dictatorial.

La moció elaborada per l’Entesa plantejava quatre acords:

1. Manifestar el compromís d’aquest Ajuntament amb la resolució dels conflictes a través del diàleg i les solucions pacífiques.
2. Traslladar a la nova rectora de la UAB, Dra. Anna Ripoll, la demanda de què reconsideri l’aplicació de les sancions d’expulsió i estudiï la possible interrupció o anul·lació de les expulsions.
3. Instar la rectora de la UAB a reclamar a l’administració competent la redacció d’un nou reglament de règim disciplinari amb totes les garanties democràtiques per deixar sense efecte l’actual normativa franquista.
4. Traslladar aquest acord a la Universitat Autònoma de Barcelona i al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

La moció ha obtingut únicament el suport de l’Entesa i tots els altres grups municipals s’hi han manifestat en contra. Fet que lamentem.

Adjunts