L’Entesa per Sabadell lamenta que no es convidés a tots els comerciants en la inauguració del pas del Passeig

El passat divendres s’inaugurà el pas de vianants a les obres del Passeig de la Plaça Major que permet comunicar els carrers de la Rosa i de Mestre Rius. La mesura si bé és provisional és important, ja que millora la circulació de les persones i facilita l’accés als comerços.

Tot i tractar-se d’una obra que no és de competència municipal, l’acte va ser organitzat des del govern municipal amb la posada en escena característica: convocar a molts mitjans de comunicació i fotògrafs, però sense posar-ho en coneixement de la resta de grups municipals i sense convidar als comerciants directament afectats del Passeig, tot i que van ser ells qui van sol·licitar l’obertura d’aquest pas. Una vegada més l’alcalde s’atribueix com a propi tot allò que passa a la ciutat.

Cal recordar que la petició d’obrir aquest pas al Passeig va ser un punt que formava part una relació de propostes a favor de minimitzar l’impacte de les obres dels FGC incloses en una moció al Ple municipal del mes de maig proposada per l’Entesa, CiU i ERC. Moció que finalment no va ser aprovada pels vots contraris del PSC i d’ICV-EUiA.

Entre els arguments per oposar-s’hi el portaveu del grup municipal socialista va dir: Jo crec que aquesta Sala de Plens no té la capacitat ni la competència per obligar a una empresa a prendre decisions per molt que ho demanin una sèrie de veïns, sinó que li hem de traslladar la necessària adequació de l’obra, per tal d’evitar algunes de les afectacions que es duran a terme. En canvi però no han tingut cap mena de problema a l’hora d’atribuir-se el mèrit d’obrir el pas.

L’Entesa per Sabadell ha donat suport als comerciants i a les entitats en totes aquelles propostes encaminades a reduir les afectacions de les obres dels FGC i continuarà treballant per millorar el resultat final del projecte del perllongament a tota la ciutat.