L’Entesa dóna suport a la Jornada Contra la Directiva Europea de les 65 hores

El proper dimarts tindrà lloc la Jornada Internacional contra la directiva europea de les 65 hores aprovada el mes de juny per la Comissió Europea. D’acord amb aquest text, els Estats poden autoritzar augments de la jornada fins les 60 o 65 hores setmanals, que s’establirien amb pactes individuals entre l’empresari/a i el treballador o treballadora.

Aquest acord, que ha de ser ratificat pel Parlament Europeu al novembre, obriria la porta a l’augment de les hores de treball, implicant un greu retrocés en els drets laborals i socials. Està en perill la jornada de vuit hores, implantada per l’OIT el 1917, fruit d’una llarga reivindicació obrera.

L’Entesa per Sabadell dóna suport a la Jornada de lluita contra la directiva de les 65 hores i participarem en la concentració que tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça Sant Roc.

Considerem que el debat que s’ha d’abordar és el de la conciliació de la vida laboral i la vida familiar, que està directament relacionat amb la durada de la jornada de treball i amb la progressiva reducció de la jornada i el repartiment del treball. Aquesta mesura va precisament en contra d’aquests objectius.