L’Entesa proposa que la Casa de la Maternitat aculli un Casal de la Llengua

El Grup Municipal d’Entesa per Sabadell defensarà en el ple municipal del proper dimarts 7 d’octubre una moció que té com a objectiu recuperar per a la ciutat la Casa de la Maternitat.

La Casa de la Maternitat, ubicada en els números 2-4 del c. Illa, forma part del patrimoni de la ciutat pel seu valor arquitectònic i històric. L’edifici va ser projectat per Josep Renom i construït entre 1922 i 1926, destinat a Clínica de Puericultura i Maternitat. Posteriorment va allotjar diversos serveis i entitats culturals.

Aquest edifici, que pateix greus patologies constructives i deficiències d’accessibilitat, es troba sota l’amenaça de clausura preventiva. Actualment la Generalitat de Catalunya n’és la titular.

La moció de l’Entesa proposa sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que dugui a terme les obres de rehabilitació i adequació necessàries de la Casa de la Maternitat i instar la Generalitat a cedir la seva titularitat a l’Ajuntament de Sabadell, amb la finalitat d’ubicar-hi un casal de la llengua on s’hi puguin instal·lar diferents entitats i ens que treballen per la promoció de la llengua catalana, com ara Òmnium Cultural, el Consorci per la Normalització Lingüística o la CAL.

Amb aquesta proposta es recuperaria un edifici amb valor patrimonial i es posaria al servei de la ciutat, alhora que es donaria una solució digna al problema d’espai que pateix actualment el Consorci per la Normalització Lingüística.