L’Entesa lamenta que Sabadell no s’hagi adherit a la campanya “Pedala Contra el Canvi Climàtic”

L’Entesa per Sabadell lamenta que l’Ajuntament de Sabadell no s’hagi adherit a la campanya “Pedala Contra el Canvi Climàtic”, una iniciativa coordinada pel Bicicleta Club de Catalunya (BACC) i promoguda per la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i l’Obra Social de La Caixa.

Aquesta activitat, a la qual s’han adherit prop de 70 municipis d’arreu de Catalunya, entre els quals alguns de tant propers com ara Terrassa, Castellar o Rubí, se celebrarà en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, entre el 22 i el 28 de setembre.

El Grup Municipal de l’Entesa va enviar el dia 15 un escrit a l’alcalde, Manuel Bustos, on s’instava a adherir-se a la Pedalada Contra el Canvi Climàtic i organitzar alguna activitat de promoció de la bicicleta el proper cap de setmana, per tal de fomentar-la com a mitjà de transport quotidià a Sabadell.
D’altra banda, proposàvem que durant aquesta jornada es fes difusió del nou servei de registre municipal de bicicletes, creat arrel d’una moció d’Entesa per Sabadell.

Malauradament, la resposta rebuda per part del tinent d’alcalde de Presidència, Lluís Monge, exclou la possibilitat d’adhesió al “Pedala contra el canvi climàtic” i tira pilotes fora, dient que l’Ajuntament organitzarà alguna activitat amb bicicletes a l’octubre, en el marc de la Setmana de l’Energia.

Amb aquesta actitud és posa de relleu l’escàs interès del govern municipal per impulsar de manera real l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la nostra ciutat.