L’Entesa lamenta que es vulgui transmetre una imatge negativa de les barraques, que no correspon a la realitat

L’Entesa per Sabadell lamenta profundament que en l’edició d’ahir del Diari de Sabadell es volgués transmetre una imatge negativa i estereotipada de les barraques, que no correspon en absolut amb la realitat.

En l’article publicat en la pàgina 5 s’equiparen barraques a “botellón” i es fan continues referències al consum d’alcohol i a l’escassa assistència dels joves als actes organitzats a la Plaça Creu Alta. Res més lluny de la realitat.

L’Entesa per Sabadell vol fer èmfasi en l’èxit que han tingut les barraques enguany. Un conjunt d’activitats que s’han vist incrementades i que han registrat una nombrosa participació de joves, però també de gent d’altres edats. Unes activitats autogestionades, organitzades per entitats sense afany de lucre i que treballen per oferir alternatives menys consumistes, convidant formacions musicals locals i nacionals, i plantejant tot tipus d’activitats de lleure per a les diferents generacions que es donen cita a les barraques.

Curiosament, en la pàgina 4 del mateix diari, es fa una lloa de la segona edició de la “Outdoor Maxima Session”, activitat que té el seu referent estable a Sabadell en els locals de la Zona Hermètica, que comporten problemes de sorolls tot l’any, inseguretat i consum irresponsable de drogues i alcohol amb efectes molt negatius per als joves que les consumeixen i també pel barri de Gràcia, a més de transmetre una imatge de les dones com a objecte sexual.

L’Entesa per Sabadell lamenta que un mitjà tan prestigiós com el Diari de Sabadell publiqui una crònica tan poc objectiva i allunyada de la realitat. Per altra banda manifesta el seu suport a les entitats que han organitzat les barraques i les felicita per la seva capacitat organitzativa.