El 17 de maig, tothom contra l’homofòbia

Des de l’Entesa per Sabadell ens adherim a la petició dels col·lectius i organitzacions homosexuals per reivindicar el dia 17 de maig, com a dia internacional contra l’homofòbia. El motiu pel qual es proposa aquesta data és que el 17 de maig de 1990 l’Assemblea General de l’OMS va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

Aquesta petició és una reivindicació dels col·lectius de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals a l’Alt Comissionat i a la Comissió dels Drets Humans de les Nacions Unides, organismes encarregats d’establir els reconeixements oficials de les jornades mundials d’aquestes característiques.

Considerem que el reconeixement d’aquesta data és molt important per treballar per la normalització de la llibertat i respecte de la identitat sexual de totes les persones. A més de ser una data de lluita contra l’homofòbia, cal que durant la jornada la societat civil, les administracions públiques i els agents educatius, divulguin la normalització social i política d’aquest col·lectiu, i així col·laborar amb l’eradicació de les discriminacions que encara pateixen. Per altra banda cal aconseguir el compromís polític i ciutadà que totes les persones puguin viure amb total llibertat independentment de la seva orientació sexual.

En aquest sentit, l’Entesa per Sabadell dona suport a la petició de l’entitat Som com Som, Col·lectiu per l’Alliberament Sexual del Vallès, a favor d’un posicionament institucional contra l’homofòbia el 17 de maig.