L’Entesa valora positivament que el càrrec de director del Conservatori i Escola Municipal de Música torni a ser exercit pel professorat del centre

L’Entesa per Sabadell celebra que finalment es posi fil a l’agulla per normalitzar la situació de la direcció del Conservatori i Escola municipal de música de Sabadell.

L’Entesa ha valorat positivament que s’hagi nomenat com a director un professor del centre, Josep Lluís Puig, després de 5 anys en què la direcció s’ha delegat en un càrrec de confiança mitjançant la figura d’una gerent que no formava part de la plantilla del centre, inicialment amb Carme Passoles i des de l’estiu amb Àngels Civit.

L’Entesa ja va sol·licitar en el ple de setembre de 2007 explicacions a l’alcalde. La petició va ser contestada en el ple del mes d’octubre pel regidor d’educació, Ramon Burgués, que llavors va defensar el nomenament d’Àngels Civit com a nova directora i va apuntar que més endavant es podria “valorar el nomenament d’un director o directora”.

Fins l’any 2003, quan va ser acomiadada l’anterior directora, Isabel Izard, la direcció era exercida per professorat del centre, coneixedor de la seva problemàtica i de les seves virtuts, i perfectament capacitats per portar endavant la gestió administrativa, però també la seva direcció pedagògica.

L’Entesa confia que en el proper curs es podrà dur a terme el procés de selecció de director o directora a través del concurs de mèrits, tal com estableix la LOE. D’aquesta manera es posaria fi a una etapa marcada per la irregularitat i la manca de confiança en el claustre de professorat, que va veure com li era imposada una directora-gerent externa, que no coneixia les característiques del centre i que no tenia entre les seves funcions exercir la direcció pedagògica ni representar el Conservatori i Escola municipal de música.