L’Entesa rebutja que la construcció d’un nou gasoducte afecti els espais naturals del Rodal

Ha sortit a exposició pública el projecte de construcció d’un gasoducte de gran capacitat de Martorell a Figueres, que promou la companyia Enagas SA, el qual està previst que travessi el nostre terme municipal.

Aquesta conducció, de gairebé un metre de diàmetre, aniria soterrada a 2 metres de profunditat i la seva construcció comportaria obrir una pista de treball de 29 metres d’amplada pel pas de la maquinària pesant, la plataforma de treball i l’apilament de terres.

Està previst que aquesta canonada, i la consegüent pista de treball, provinent de Terrassa, travessi els boscos de Ca n’Argeleguet i el Bosc de Can Deu, creui el riu Ripoll, passi per la Torre Turull i travessi els boscos de Can Moragues i de Togores per dirigir-se en direcció Sentmenat, amb un impacte devastador pels espais naturals del nostre Rodal.

Des de l’Entesa per Sabadell ens oposem que aquest gasoducte afecti els espais naturals del nostre terme municipal i defensem un traçat diferent, que segueixi les infraestructures ja existents i en conseqüència tingui un menor impacte ambiental.

Ara, amb l’anunci d’exposició pública, es poden presentar al·legacions durant trenta dies a aquest projecte.