L’Entesa explica als veïns i veïnes la manca de justificació per modificar el Pla General per fer un gratacels a la Gironina

L’Entesa va exposar ahir al Casal Pere Quart a una quarantena de veïns i veïnes els detalls de la Modificació de Pla General de Sabadell per a construir un gratacels de 14 plantes on actualment hi ha La Gironina, a la cantonada del c.Latorre (Gran Via) i l’Avinguda de Barberà.

El regidor portaveu de l’Entesa, Isidre Soler, va explicar els motius que han portat el seu grup municipal a votar en contra d’aquest projecte, a presentar al·legacions contra la modificació del Pla General i a redactar un informe tècnic i jurídic que van presentar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

El nou gratacels tindria 50 metres d’alçada, duplicant l’alçada màxima que permet el planejament vigent, alteraria l’ordenació dels edificis de la zona, i crearia un greu precedent urbanístic.

D’acord amb la legislació urbanística, les modificacions del Pla General, que Soler va definir com la constitució de l’urbanisme, han d’estar àmpliament justificades per l’interès general, fet que no es dóna en aquest projecte. En el cas de la Gironina els motius al·legats per promoure la modificació de pla són la millora de l’assolellament i de la ventilació dels pisos del gratacel, i que així disposaran de millors vistes.

Isidre Soler va insistir en què la modificació de pla no té cap mena de justificació per a l’interès públic i que cal defensar un model de ciutat coherent.

Durant el debat es van produir nombroses intervencions de veïns i veïnes, que van mostrar el seu malestar pel fet que el nou gratacel tindria un efecte negatiu en l’assolellament dels seus habitatges.

L’acte ha comptat amb la presència d’un representant de la FAV, com a entitat convidada. L’Entesa també havia convidat l’Associació de Veïns de l’Eixample, que inicialment havia confirmat la seva assistència, però que finalment va declinar la invitació. Tanmateix hi van assistir membres d’aquesta entitat a títol personal.