L’Entesa per Sabadell aplaudeix l’acte d’homenatge al doctor Josep M. Plans i recorda que ja va proposar que el CAP Nord dugués el seu nom

El passat dijous la Delegació Comarcal del Col·legi Oficial de Metges i la filial de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques van retre un merescut homenatge al doctor Josep M. Plans, que va omplir de gom a gom la Sala d’Actes del Casal Pere Quart.

L’Entesa per Sabadell celebra que s’hagi dut a terme aquest acte de reconeixement i homenatge a l’entorn d’una figura que no només va ser un reconegut professional de la medecina, sinó que també va ser el primer regidor de sanitat de l’etapa democràtica a Sabadell, entre 1979 i 1987. Des de l’Ajuntament el doctor Plans va impulsar un ambiciós pla d’equipaments i d’organització de l’atenció sanitària que és la base de l’actual model sanitari de Catalunya.

En el desenvolupament de l’acte es van reiterar les peticions per anomenar el CAP Nord, hereu de l’antic ambulatori de Can Deu, que havia dirigit el doctor Plans, CAP Nord – Doctor Josep M. Plans.

Recordem que l’Entesa per Sabadell ja va portar aquesta petició al ple municipal, atenent la petició de nombrosos veïns i veïnes de la zona nord, així com d’una vintena d’entitats. En el ple de març de 2007, ara farà un any, vam acceptar deixar la moció sobre la taula per tal d’arribar a un consens, que mai no va arribar i finalment la moció va ser rebutjada en el ple d’abril de 2007 amb els vots contraris del PSC, el PP i CiU, sense cap argument de pes i amb una incomprensible actitud sectària, especialment per part del PSC, envers una persona tan apreciada a la nostra ciutat com el doctor Josep M. Plans.

Confiem que en els propers mesos es pugui recuperar aquesta proposta, ara també avalada pel Col·legi de Metges, i que el CAP Nord aviat es pugui anomenar CAP del Nord – Dr. Josep M. Plans com a mostra de reconeixement i de record al seu treball per la ciutat. Des de l’Entesa treballarem perquè això sigui una realitat.