L’Entesa per Sabadell lamenta la manca de coherència del PSC en relació amb el laïcisme

L’Entesa per Sabadell va presentar una moció a favor de l’estat laïc a la Junta de Portaveus del passat divendres. En la moció l’Entesa proposava que s’instés al Govern de l’Estat a la derogació del Concordat entre la Santa Seu i el Govern, a reformar la Llei de Llibertat Religiosa i a fer efectiva la separació real Estat-Esglésies.

La moció va obtenir els vots favorables d’ERC i l’Entesa, mentre CiU i el PSC la van rebutjar. ICV-EUiA i el PP no van assistir a la Junta de Portaveus.

Des de l’Entesa lamentem profundament la manca de coherència del PSC, que va votar en contra d’una moció que insta a avançar en la defensa del laïcisme, malgrat la Constitució espanyola declara que cap confessió no tindrà caràcter estatal ni cap privilegi. El Concordat encara vigent, diu en el seu primer article: “La Religión Católica, Apostólica y Romana sigue siendo la única de la Nación española”.

Tanmateix, el PSC no va voler donar suport a la moció al·legant que les peticions no corresponien a l’Ajuntament. El Grup Municipal de l’Entesa per Sabadell considera que l’Ajuntament és la institució més propera a la ciutadania i, com a tal, ha d’instar a les administracions superiors a actuar en defensa dels valors democràtics que es van assolint després de molts anys de reivindicacions i lluites.

En un context de creixen multiculturalitat, que comporta també la multiplicitat de confessions, l’Entesa defensa que l’estat ha de ser laïc i mantenir-se al marge de la llibertat religiosa i de culte i que cap religió o creença ha de gaudir de cap privilegi per damunt d’altres.

Amb aquesta negativa, una vegada més, s’ha posat en evidència la incapacitat del PSC per mantenir la coherència ideològica, malgrat diuen defensar un estat laic. Al mateix temps que, captiu dels rèdits electorals, manté una nul·la voluntat d’afrontar de manera efectiva aquells temes que poden fer avançar els valors democràtics en la nostra societat.