L’Entesa reitera que “A la Toscana” es podria haver programat a La Faràndula perquè el veiessin més espectadors i espectadores i lamenta el to de les declaracions del tinent d’alcalde de Cultura

En relació amb les declaracions del tinent d’alcalde de Cultura, sr. Lluís Monge, sobre la programació de l’obra “A la Toscana” a Sabadell, lamentem el to utilitzat pel màxim responsable municipal de cultura, que pretén desqualificar l’Entesa, sense utilitzar arguments rigorosos per rebatre les nostre opinions sempre respectuoses.

La passada setmana, l’Entesa va reclamar una gestió més racional de la programació teatral, que optimitzés els recursos de la ciutat. En aquest sentit, lamentàvem que l’obra “A la Toscana” no es programés al Teatre Municipal de la Faràndula, que té més capacitat que el Teatre Principal. D’aquesta manera, l’obra, que va ser molt rebuda en la temporada del Teatre Nacional i està protagonitzada pel sabadellenc Jordi Boixaderas, hauria pogut ser vista per un miler d’espectadors i espectadores, mentre el Teatre Principal per a aquest espectacle només oferta al voltant de 300 localitats.

Ens consta que l’obra no presenta cap característica especial que impedeixi la seva programació al Teatre de La Faràndula, com ha insinuat el sr. Monge, sinó que es pot adaptar perfectament a les característiques d’aquest teatre.

D’altra banda, l’interès de l’Entesa per programar aquest espectacle en un teatre més gran no respon en absolut a un motiu recaptatori, com ha dit el sr. Monge, sinó a permetre a més sabadellencs i sabadellenques gaudir d’un espectacle que ja fa dies que ha penjat el cartell d’entrades exhaurides.

Des de l’Entesa per Sabadell reiterem que La Faràndula és un equipament infrautilitzat des de fa un any i denunciem que l’Equip de govern està prioritzant el Teatre Principal per motius de rendibilitat política.