L’Entesa reclama una gestió més racional de la programació teatral

Des de la seva inauguració el Teatre Principal s’ha convertit gairebé en l’únic teatre de la ciutat. L’Equip de Govern ha decidit prioritzar-ne la programació en detriment del Teatre de la Faràndula, per motius de rendibilitat política, més que no pas de racionalitat, tot i que sovint El Principal no sigui l’espai més adequat per a determinats espectacles.

Aquest és el cas de l’obra de teatre A la Toscana, interpretada pel sabadellenc Jordi Boixaderas, que es va representar fins fa poques setmanes al Teatre Nacional. Aquesta obra només la podran veure 270 persones pel fet que no es poden ocupar els pisos superiors del teatre Principal per qüestions tècniques. Aquesta problemàtica no es donaria si s’hagués programat a la Faràndula, que té una capacitat d’un miler de localitats i que actualment està infrautilitzada.

Des de l’Entesa reclamem una programació de les representacions teatrals més racional i diversificada en els diferents teatres de la ciutat, en funció de les seves característiques i no en funció de la rendibilitat política del govern municipal.