L’Entesa anima a defensar els valors i els drets civils de la democràcia i el laïcisme

L’any 2007 s’acomiadà amb un fet insòlit i altament preocupant, la manifestació convocada per l’arquebisbat de Madrid en contra dels drets de la societat civil democràtica.

La convocatòria de la jerarquia de l’església catòlica en defensa de la família cristiana va ser en realitat un acte polític en contra del govern central però, sobretot, va esdevenir un acte de caire reaccionari en contra dels drets inviolables de les persones, entre d’altres el dret al divorci, a l’avortament i al matrimoni entre homosexuals.

Amb aquesta manifestació i amb les declaracions dels cardenals es posà de relleu el poc respecte vers una societat oberta, plural i per tant democràtica, així com la nul·la consideració a la independència del poder civil en relació a les creences i la confessió religiosa.

Es tracta d’una ingerència molt greu, que recorden els temps del franquisme, que porta a una profunda preocupació pel fet que després de trenta anys de democràcia, organismes amb tanta implicació social, encara defensin postures que qüestionen els valors intrínsecs d’una societat democràtica.

Des de l’Entesa per Sabadell, a banda de condemnar aquesta actitud de la jerarquia de l’església catòlica, animem a defensar els drets civils i els valors democràtics de tota la societat. Uns drets que s’han conquerit gràcies a un dilatat esforç i a la lluita sorda i constant de moltes persones.

Animem a defensar el respecte i la convivència entre totes les persones i grups, al marge de quines siguin les seves creences o opcions polítiques o confessionals. Defensem una societat oberta, plural, democràtica i sense privilegis per cap tipus de col·lectiu. Una societat amb un estat que garanteixi el pluralisme i la llibertat de pensament i la no ingerència de cap tipus d’opció religiosa. Que garanteixi, defensi i extengui els drets civils com la base per anar avançant cap a una societat cada vegada més democràtica.