L’Entesa pregunta sobre el canvi de direcció del Conservatori

L’Entesa per Sabadell va fer servir el torn de precs i preguntes en el Ple municipal del passat dilluns per llençar una pregunta sobre el Conservatori.

Com és sabut, a finals de juliol l’Equip de Govern va decidir substituir la directora del Conservatori, la Sra. Carme Passolas, per la Sra. Maria Àngels Civit. Tant la directora sortint com la recent nomenada provenen de fora del Conservatori, és a dir, no exercien prèviament en el centre.

Per aquest motiu, l’Entesa va preguntar al govern municipal si considerava que el fet de designar un càrrec de confiança amb les funcions de gerent a una persona externa per exercir el càrrec de directora, sense consultar ni informar prèviament el claustre de professors i professores ni el Consell Escolar, creava el necessari clima de confiança entre el professorat per al bon funcionament del centre.

Fins l’any 2003, quan va ser acomiadada l’anterior directora, Isabel Izard, la direcció era exercida per professorat del centre, coneixedor de la problemàtica i les virtuts del Conservatori i de l’Escola municipal de música, i capacitats per portar endavant la gestió administrativa, però també la seva direcció pedagògica.

En el nomenament de la nova directora no consten les funcions de representació del centre ni de direcció pedagògica. I per això, l’Entesa també va preguntar qui exerceix actualment aquestes funcions.

Des de l’Entesa posem de manifest un cop més la nostra preocupació pel futur del Conservatori i demanem a l’Equip de govern que no deixi de potenciar aquest equipament i que no fomenti amb les seves actuacions un clima negatiu.