L’Entesa vol una festa més popular

L’Entesa per Sabadell vol fer pública la seva satisfacció pel desenvolupament en conjunt de la Festa Major en un ambient festiu i amb una important participació de la ciutadania.

No obstant això, l’Entesa troba a faltar un model de festa menys institucionalitzada, en què el protagonisme dels diferents actes recaigui en els ciutadans i ciutadanes, en les entitats i en la cultura popular. Actes com la recepció que ofereix l’alcalde a la Bassa són exemples d’un model personalista i egocèntric, en què totes les persones convidades, per rigorosa invitació, són obligades a saludar personalment a l’alcalde.

D’altra banda, l’Entesa valora molt positivament l’àmplia participació de les activitats de Barraques malgrat el canvi d’ubicació que no ha permès una major integració de les nombroses activitats organitzades per la Comissió de Festes Populars en el conjunt de la Festa Major.

L’Entesa reivindica un model de festa en la que la programació de les activitats i la seva organització compti amb presència activa de les entitats, que fomenti les activitats de cultura popular i potenciï els grups i companyies de Sabadell i del Vallès. Una festa que tingui en compte els criteris de sostenibilitat en la programació de les seves activitats i que fomenti la diversitat d’actes dirigits al conjunt de sabadellencs i sabadellenques.

Per últim, l’Entesa vol felicitar totes les persones i entitats que han fet possible la festa major 2007.