L’Entesa valora positivament la consolidació del seu espai social i polític a Sabadell i es felicita per la seva campanya electoral

Reunit el Secretariat d’Entesa per Sabadell fa pública la valoració següent sobre els resultats i la campanya electoral:

L’Entesa per Sabadell valora positivament els resultats electorals del passat dia 27. En primer lloc perquè l’Entesa ha consolidat un espai electoral propi, que creu en una determinada manera de fer política, basada en la proximitat, la coherència i la dignificació del treball polític.

També s’ha valorat que, malgrat no haver augmentat en nombre de regidors, el resultat obtingut per l’Entesa ens permet encarar amb optimisme i il·lusió la nova etapa política que s’obre a Sabadell.

Aquests resultats els valorem molt positivament considerant les característiques actuals del món polític, en el que l’Entesa depèn exclusivament del seu treball i de la tasca desinteressada d’adherits i simpatitzants, sense els suports mediàtics i econòmics que gaudeixen les organitzacions polítiques convencionals i en una situació en la que, malauradament, hi ha un sector important que vota més en funció de la marca electoral que dels seus continguts i la seva praxis.

L’altra factor positiu és la pèrdua de la majoria absoluta del PSC. Amb aquest fet considerem que l’ha de portar a canviar la seva manera d’actuar i la seva prepotència habitual, veient-se obligat a debatre i arribar acords en els diferents temes municipals. Esperem que la ciutat en surti beneficiada d’aquesta nova situació política.

També valorarem molt positivament els resultats obtinguts per les diferents Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) (5 regidors a Ripollet, 4 a Badia, 2 a Rubí, 2 a Castellar del Vallès, a més dels 2 de l’Entesa) la qual cosa permet obtenir un conseller al Consell Comarcal i poder treballar àmbits i temes comarcals amb una major eficiència.

També hem valorat de forma positiva la campanya electoral que ha realitzat l’Entesa, amb continguts, basada en fer propostes en positiu i centrada en l’explicació del nostre model de ciutat i la nostra manera de fer política al conjunt de la ciutadania. Hem evitat la crispació i hem rebutjar entrar en polèmiques electoralistes al llarg de la campanya.

En clau més interna valorem molt positivament la campanya pel que ha significat la incorporació de molta gent nova, vinculada a diferents moviments socials i sindicals.
Lamentem una vegada més l’alta abstenció que considerem és responsabilitat de tots però, especialment, dels grans partits que governen les institucions.

Pel que fa al futur polític immediat des de l’Entesa considerem que correspon al partit més votat iniciar els tràmits per la configuració del nou Govern. L’Entesa es posicionarà sobre aquestes propostes sempre d’acord amb els seus principis i la seva línia de treball.

En tot cas l’Entesa es compromet a dur a terme una feina rigorosa de control del Govern i de propostes per a la ciutat.