L’Entesa, motor de canvi a Sabadell

Xavier Oca - Exregidor d’Entesa per Sabadell

A poques setmanes d’uns nous comicis municipals, i repassant el que han suposat els darrers anys de govern Bustos i el paper jugat per les diferents forces polítiques de la ciutat, ens adonem que Sabadell ha estat escenari de la contraposició de dos models de ciutat i de país i de dos models diametralment oposats de pràctica política: els dels diferents governs liderats pel PSC-PSOE i els de l’oposició, és a dir, l’ENTESA.

Més enllà de les diferents combinacions que l’oportunisme polític ha dut al govern de la ciutat, el fet absolutament constatable és que tan sols l’Entesa ha exercit una veritable oposició, rigorosa quan ha calgut i també constructiva, posant al damunt de la taula desenes de propostes per a la millora de la qualitat de vida i la convivència a la nostra ciutat.

Davant un estil de govern freqüentment qüestionat per la ciutadania pels seus tics propagandístics i autoritaris, per la buidor de moltes propostes i per la incapacitat de debatre a fons i de manera plural el futur de Sabadell, l’Entesa ha fet del diàleg i de la defensa pública d’un model de ciutat igualitària, al servei de les persones i respectuosa amb el medi, la seva bandera.

D’aquesta manera, l’ENTESA ha anat esdevenint referent polític per a amplis sectors de la ciutadania, especialment per als sectors organitzats en diferents col·lectius socials i culturals d’arrel popular i per a moltes persones que treballen dia a dia per una societat més justa, lliure i solidària.

Així, en un moment en què es parla amb preocupació del desencontre entre la ciutadania i la política institucional, de la incapacitat de renovació dels partits polítics i del seu progressiu allunyament de la joventut, l’Entesa ha estat capaç de bastir una llista electoral on la participació de persones provinents des sectors emergents del jovent organitzat de la ciutat n’és un dels fets més remarcables.

La llista electoral que ens presenta l’Entesa combina de manera molt evident experiència i renovació, capacitat d’elaboració de projectes i de representació de sensibilitats, el treball i la cultura, les lluites veïnals i ecològistes i el compromís amb el lleure, l’educació i el treball social.

Totes aquestes persones hem vist en l’Entesa un projecte polític que defensa un model de ciutat on es prioritza sense embuts el dret a gaudir de l’espai públic i el Rodal, el dret a l’habitatge, a una educació i una sanitat públiques, igualitàries i de qualitat, on es treballa per la justícia social i per la defensa dels interessos ciutadans pel damunt dels del capital especulatiu i on es pretén posar Sabadell al capdavant d’un projecte de construcció nacional i transformació social.

Volem consolidar l’Entesa com a motor de canvi, com a garantia d’un tomb polític que no consisteix en un simple canvi d’alcalde o d’estil, sinó en un canvi real de l’orientació de les polítiques municipals, posant la institució al servei de les ciutadanes i ciutadans i gestionant-la d’acord amb uns ferms principis ètics, democràtics i socials.

Com la resta de companyes i companys de les diferents viles i ciutats de la nostra comarca que hem aplegat esforços sota el paraigua de les Candidatures Alternatives del Vallès, des de l’Entesa comencem a fer possible una altra ciutat, un altre urbanisme, una altra societat, una altra democràcia i un altre món que ens resulten, cada dia, més necessaris.