Sobre els “processos participatius” i l’electoralisme

Arran de l’anomenat procés Discussió Ciutadana Al Territori (DCAT)

Des d’Entesa per Sabadell defensem una manera de fer política contrària al populisme i l’electoralisme, molt diferent a la que habitualment practica l’alcalde Bustos i el seu equip.

Un any mésl’Equip de Govern ha organitzat una visita guiada a diverses obres de la ciutat amb un gran desplegament de mitjans (funcionaris, autocars, esmorzar i dinar per a unes 600 persones) amb un elevat cost econòmic per a les arques municipals.

Ens sobta a més que aquesta visita a obres i equipaments decidits, exclusivament, per l’Equip de govern sigui qualificada com una activitat que forma part d’un “procés participatiu”.

Per l’Entesa aquesta visita s’emmarca dins de la programació de la campanya electoral permanent que l’Equip de govern realitza dia si i dia també, convertint la gestió dels afers municipals en actes propagandístics. Això sí, finançats amb els diners de tots els ciutadans i ciutadanes.

Aquesta campanya electoral permanent de l’Equip de Govern contrasta amb les acusacions d’electoralisme que els seus membres fan a les altres formacions polítiques si manifesten alguna opinió divergent a l’actuació del govern municipal.

Aquestes visites d’aquest peculiar “procés participatiu”; els viatges de l’alcalde a les colònies de la gent gran per fer-se la foto; els solemnes actes d’inauguració dels equipaments municipals; la megalomania en temes com el Castell de Can Feu; les múltiples primeres pedres d’una mateixa obra, etc. etc.si que són exemples de la utilització electoralista dels temes de ciutat.

A l’Entesa entenem el treball polític com un mitjà per aconseguir el progrés de la ciutat i per resoldre les necessitats de tots els sabadellencs i sabadellenques. No com una pràctica encaminada a la recerca de rèdits electorals. I menys a càrrec dels diners públics.