L’Entesa per Sabadell celebra l’absolució dels encausats en el cas Bemba

Des de l’Entesa per Sabadell celebrem la lliure absolució dels 11 joves acusats arran dels incidents succeïts la matinada del 27 de setembre de 2003 on es celebrava el tancament del bar Bemba.

Després de 14 anys i mig d’aquells incidents i de la celebració del judici els passats mesos de gener i febrer, el jutge del Jutjat penal nº 2 de Sabadell, no només ha resolt absoldre tots els joves acusats sinó que també reconeix que l’actuació policial va ser desafortunada i desproporcionada.

En aquest sentit el Jutge indica que no es pot obviar que els altercats van iniciar-se degut a una desencertada decisió de les autoritats municipals que es van personar en el lloc dels fets. També reconeix que la intervenció activa dels agents policials que va derivar en els posteriors altercats va ser inicialment innecessària, i que haurien pogut haver actuat de forma desproporcionada i practicant detencions al marge de criteris rigorosos de responsabilitat.

Una actuació política i policial que l’Entesa per Sabadell ja va denunciar l’endemà mateix dels incidents, instigada pel govern del PSC, amb Manuel Bustos al capdavant, que va ordenar una actuació policial indiscriminada i violenta contra centenars de persones als carrers i bars del centre de la ciutat i va estrenar la Unitat de Reforç Policial (URP) en un operatiu on va utilitzar fins i tot material antiavalots.

Des de l’Entesa celebrem doncs l’absolució de tots els acusats, així com els arguments exposats pel Jutge. Hem de la lamentar però, que els veritables responsables polítics d’aquells fets, el llavors l’alcalde Manuel Bustos i els regidors de govern Paco Bustos i Josep Ayuso, actual portaveu del PSC,finalment no seran jutjats per la seva manifesta responsabilitat en els incidents.