L’Entesa per Sabadell denuncia que es pagui amb diner públic 1/3 de la reparació de la Pista Coberta tot i estar dins el termini de garantia

140224 GM 2

Les obres de reparació de la coberta tindran un cost de 440.000 €. Nou fracàs de Josep Ayuso en una obra emblemàtica del Bustisme

L’Entesa per Sabadell considera inacceptable que la ciutat hagi d’assumir un terç del cost de les reparacions per esmenar les deficiències constructives que provoquen des de fa tres anys goteres a la Pista Coberta d’Atletisme.

140224 GM 2El govern del PSC ha promogut un acord entre l’empresa municipal Promoció Econòmica Sabadell – PES i l’empresa constructora Vias y Construcciones, segons el qual l’empresa es compromet a executar les obres per fer un nou recobriment de la coberta, així com la modificació de la recollida d’aigües, pressupostats en 300.000 €.

Per la seva part, l’empresa municipal Promoció Econòmica Sabadell SL assumeix els treballs per eliminar els lluernaris de dues zones de la coberta que dificulten l’evacuació de les aigües pluvials i per modificar la direcció d’evacuació de les aigües en aquestes mateixes zones. Malgrat l’acord no quantifica aquestes dues actuacions, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Sr. Ramon Burgués, que va presidir ahir el Consell d’administració de la societat, el va estimar en 140.000 €.

Aquesta quantitat encaixa amb les previsions de la modificació de pressupost que el PSC va portar al ple municipal del 4 de novembre en què destinaven 70.000 € de pressupost 2014 i 85.000 € a càrrec del 2015 per a reparacions a la Pista coberta. En el mateix ple l’Entesa ja va qualificar de molt greu i preocupant aquesta situació, perquè implicava que el govern assumia que la ciutat havia de pagar la reparació d’una obra que fou executada de forma defectuosa. Cal recordar que l’obra fou recepcionada al desembre de 2009 i que les goteres van començar a aparèixer ja l’any 2011 segons va admetre el tinent d’alcalde d’Economia i Presidència Josep Ayuso en el Ple. En conseqüència l’obra es troba dins dels termini de garantia de 10 anys que cobreix qualsevol problema per mala execució o deficiència oculta, malgrat el gerent de Promoció Promoció Econòmica Sabadell, ho negués ahir al Consell d’administració.

En el Ple municipal del 4 de novembre, el Sr. Ayuso va afirmar el següent, segons consta a l’acta:

…des de fa mesos, negociant i discutint amb l’empresa, cóm s’ha de reparar, i qui ho ha de fer; nosaltres entenem, i defensem que ha de ser l’empresa que va construir la Pista Coberta, perquè evidentment estem en període de garantia, com ja s’ha dit, sinó que també la responsabilitat ha de correspondre al constructor, però, malgrat això, malgrat aquesta situació, aquest procés de discussió i de debat, hem de preveure que si es
produeixen situacions que requereixen una actuació immediata, puguem fer front a aquesta
situació, i a aquesta actuació immediata d’aquesta intervenció; és precisament per això que es fa aquesta proposta, o aquesta previsió pressupostària, que en cap cas, vol dir, o ha de conduir inexorablement a l’execució, d’aquesta partida pressupostària, sinó que l’hem de tenir prevista per si, per exemple en un dia com avui, plujós durant el matí, s’hagués de fer alguna actuació immediata en la Pista Coberta; per tant, el procés de reparació de la coberta evidentment que nosaltres ho derivarem cap a qui és el seu responsable, que és l’empresa constructora, però, insisteixo, amb un criteri de prudència, amb un criteri de preveure aquesta consignació.. (…)
evidentment, revertint després contra l’empresa aquestes despeses, perquè el responsable, segueixo dient i insisteixo, és l’empresa constructora…

Aquestes paraules són un exemple més de l’ocultisme, manca de transparència i falsedats que ja va denunciar l’Entesa per Sabadell en una roda de premsa celebrada l’11 de novembre. També vam revelar llavors que després de preguntar sobre aquesta problemàtica al regidor d’Esports, el Sr. Ayuso, en el Consell d’Administració del 21 d’octubre, i que respongués que havien aparegut “feia cosa d’un any”, en el Ple municipal es va posar de manifest que les goteres ja existien fa com a mínim tres anys.

L’Entesa per Sabadell no està disposada a admetre més explicacions barroeres per justificar la nefasta gestió del PSC, o la possible connivència amb l’empresa, en una obra emblemàtica del Bustisme, la construcció de la qual ha tingut un cost de 20 milions d’euros i que genera un dèficit anual de 200.000 €.

Per aquest motiu denunciem que després de tres anys de goteres sense solucions reals, el govern planteja un acord final que passa pel pagament amb diner públic d’un terç del cost de les reparacions d’una obra que està en garantia, en comptes d’exigir a Vias y Construcciones que se’n fes càrrec al 100%.