Joan Moles, un ciutadà compromès

Isidre Soler Clarena. Entesa per Sabadell

Finalment, en Joan Moles ens ha deixat. La seva empremta i el seu exemple però perduraran per sempre entre les persones que hem tingut la sort d’haver pogut compartir espais i inquietuds amb ell.

Al Joan Moles el recordarem com una persona afable, totalment compromesa en fer avançar el seu país, la seva ciutat i el seu barri de Gràcia, però sobretot el recordarem per la seva constant lluita contra les injustícies i les desigualtats socials, i la seva perseverant dedicació per aconseguir el benestar i la felicitat de les persones. Una actitud que mai no va defallir malgrat la duresa de la repressió franquista i els càstig de presó.

També recordarem al Joan Moles per tot allò que hem après d’ell. Com una persona honesta que amb el seu exemple ens va ensenyar que la política no és només exercir un càrrec públic, i menys encara viure d’un càrrec públic, sinó que és estar dia a dia, colze a colze, treballant amb les persones des de la parròquia, des de l’escola, des del sindicat, des de l’Agrupació de Veïns o des del partit, per a construir des de baix una societat nova, d’homes i dones lliures, on no hi càpiguen ni explotadors, ni corruptes, ni especuladors.

Hem après també de la seva humilitat. En Joan Moles ens va ensenyar que ocupar llocs de responsabilitat i presidir una entitat, un comitè o tenir un càrrec públic de regidor de l’Ajuntament no està renyit en fer també les tasques més quotidianes, com cobrar els rebuts de l’AV, penjar cartells o ensobrar butlletins. Tot forma part de la mateixa voluntat de servei a la comunitat.

Al Joan Moles el recordarem amb la seva aparença d’home bo, amb la seva barba genuïna que arrecerava un home crític, tossut i amb caràcter, que defensava amb vehemència les seves conviccions i s’encarava a les injustícies.

Només ens queda dir gràcies per tot Joan. Sempre estaràs amb nosaltres i et recordarem com un home bo, de fortes conviccions, humil, honest i compromès.