L’Entesa per Sabadell crida a la mobilització ciutadana per demostrar el rebuig al projecte de llei Wert

Aquest projecte de reforma educativa discrimina el català com a llengua vehicular als centres educatius

L’Entesa per Sabadell rebutja les mesures plantejades pel ministre Wert en el projecte de la nova Llei d’Educació (LOMCE), que impliquen el desmantellament del sistema educatiu català i el procés d’immersió lingüística, en proposar que la llengua catalana, en lloc de ser la llengua vehicular d’aprenentatge, sigui una assignatura de “quarta categoria” de la qual ni tan sols sigui obligatori avaluar l’alumnat.

Aquest atac sense precedents a la nostra llengua i al model d’escola catalana, que ha estat reconegut a nivell internacional com una experiència integradora i d’èxit, suposa també un menyspreu a la cohesió social que ha de garantir la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat.

L’Entesa per Sabadell considera del tot inacceptables aquestes propostes involucionistes i retrògrades que intenta imposar el govern del Partit Popular, vulnerant les competències educatives que té la pròpia Generalitat de Catalunya i atacant un dels trets identitaris més arrelats: la llengua catalana.

L’Entesa per Sabadell dóna suport a les entitats que lluiten per mantenir el model actual d’escola catalana i anima tota la ciutadania a participar en les mobilitzacions de rebuig a aquesta reforma que, en el cas de Sabadell, serà una concentració el proper dilluns 10 de desembre a les sis de la tarda davant de l’Ajuntament.

PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES
EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANA