L’Entesa per Sabadell reclama el nomenament de manera immediata d’un alcalde accidental fins que no es clarifiqui el cas Mercuri

Davant de les nombroses imputacions de persones vinculades a la gestió de l’alcalde Manuel Bustos en una trama de corrupció urbanística

Davant de la imputació de l’alcalde Manuel Bustos, així com diverses persones de la seva confiança, en la trama de corrupció urbanística batejada com el cas Mercuri, investigada per la Fiscalia Anticorrupció, l’Entesa per Sabadell reclama el nomenament d’un alcalde o alcaldessa accidental.

En l’operació, que ha transcendit aquest matí quan s’han iniciat els escorcolls dels Mossos d’Esquadra en diverses dependències municipals, han estat imputats fins ara l’alcalde Manuel Bustos, quatre regidors (Francisco Bustos, Montserrat Capdevila, Joan Manau i Ricard Estrada), dos càrrecs de confiança (Montserrat Costa i Xavier Izquierdo) i el cap de la Policia Municipal (Josep Miquel Duran).

Davant de la gravetat de les imputacions i de l’abast de l’operació, que també ha implicat la detenció de dotze persones i escorcolls en diferents empreses i en els consorcis del Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Entesa per Sabadell exigeix màxima transparència i considera que l’alcalde ha d’apartar-se de les seves funcions per garantir el bon funcionament municipal. En aquest moment cal que algun altre membre del seu govern, que no estigui imputat, assumeixi la màxima responsabilitat de la ciutat.

L’Entesa per Sabadell considera que estem davant d’uns fets molt greus que justifiquen plenament que els diferents imputats siguin separats temporalment dels seus càrrecs en el govern de la ciutat fins que es clarifiqui la seva situació legal.