L’Entesa per Sabadell convida al PP a informar-se sobre la realitat de la Caserna de la Guàrdia Civil

11 04 01 Caserna Guàrdia Civil

Recorda que sempre ha estat i és de la ciutat

L’Entesa per Sabadell ha rebut amb sorpresa la noticia generada pel PP local, en la que anuncia les seves gestions amb el Ministeri de l’Interior espanyol per “desencallar la municipalització” de la Caserna de la Guàrdia Civil.

11 04 01 Caserna Guàrdia CivilEn aquest sentit l’Entesa vol recordar alguns aspectes fonamentals sobre la Caserna:

 La Caserna sempre ha estat de la ciutat. L’any 1928 la ciutat la va construir i l’Ajuntament la va cedir a la Guàrdia Civil sota la condició que s’hi allotgessin les forces armades. L’any 1945 es va elevar a acta notarial la reversió gratuïta a l’Ajuntament quan el cos armat deixés d’allotjar-s’hi. I, el 2 de juny de 1999, el Registre de la Propietat nº 2 de Sabadell va inscriure la Caserna i certificà que l’Ajuntament n’és el titular.

 El conveni signat l’11 de juny de 1998, entre l’alcalde Antoni Farrés i el Director General de la Guàrdia Civil, Santiago López Valdivielso, en el que donaven per finalitzada la cessió de l’immoble a la Guàrdia Civil i s’autoritzava el retorn al patrimoni municipal per tal de poder-hi construir el Parc de Salut, és plenament vigent perquè mai ningú no l’ha denunciat.

 Per tant, l’únic que cal fer és complir aquell acord i que la Guàrdia Civil desocupi definitivament la Caserna i la lliuri a l’Ajuntament, ja que el cos armat no s’hi allotja des del novembre de 1997.

 Per altra banda cal anular el conveni signat entre l’alcalde Manuel Bustos i
l’exministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que lesiona greument els
interessos de la ciutat
, a l’haver-se compromès l’alcalde a donar 3 Milions d’euros i un solar de propietat municipal per construir una nova caserna.

 Recordar per altra banda que si el Parc de Salut no s’ha iniciat és per voluntat exclusiva del govern municipal del PSC, ja que els terrenys de les antigues cavalleries, on s’havia d’iniciar la primera fase, estan cedits a l’Ajuntament des de l’any 2008 i, qui varem interposar el recurs contenciós no varem sol·licitar en cap moment la paralització cautelar de cap acte administratiu.

Finalment, l’Entesa per Sabadell es posa a disposició del Partit Popular per tal de facilitar-li la informació que necessiti, per tal que la totalitat de la Caserna de la Guàrdia Civil retorni a la ciutat sense cap cost.