Proposició a favor de definir de forma participativa l’ús provisional del solar del Vapor Cusidó

Desestimada amb el vot contrari del PSC i l'abstenció de CiU i el PP

Virginia Domínguez Alvarez, Portaveu del Grup municipal d’Entesa per Sabadell

EXPOSA QUE:

El passat mes de setembre el Vapor Cusidó, situat al barri de la Creu Alta, va patir un esfondrament parcial que va fer necessari el seu immediat enderrocament, que ha generat un gran espai completament buit entre els carrers Sant Miquel, Montllor i Pujal, Antoni Cusidó i Montseny.

Aquest espai, de propietat municipal, està qualificat pel Pla General d’Ordenació com a Places i Jardins urbans, (clau d.1). Tanmateix, l’actual manca de disponibilitat pressupostària per executar inversions fa preveure que la plaça no s’urbanitzarà a curt termini.

El barri de la Creu Alta té un evident dèficit d’espais lliures que facilitin la funció d’espais de joc, de lleure i d’estada per al conjunt de veïns i veïnes. En aquest sentit, seria difícilment comprensible mantenir tancat un gran espai de més de 4.000 m2, com el de l’antic Vapor Cusidó, mentre no s’urbanitza definitivament.

En altres ciutats hi ha experiències d’utilització d’espais urbans amb gran diversitat d’usos, en què és possible fer compatible zones de joc, zones arbrades, horts urbans, zones de descans, i fins i tot algun espai d’aparcament, que es poden executar amb una inversió molt baixa i aprofitant elements de mobiliari urbà actualment en desús.

A més del veïnat, al barri de la Creu Alta hi ha diverses entitats i centres educatius que podrien fer ús d’aquest espai i que poden participar en el procés de definició per concretar quins usos podria tenir mentre no s’urbanitza de manera definitiva.

És voluntat d’aquest Consistori dur a terme polítiques de millora de la qualitat urbana i que al mateix temps fomentin la participació de la ciutadania.

És per això que, PROPOSA:
1. Aprovar el condicionament provisional de l’espai del Vapor Cusidó amb usos adreçats al conjunt del veïns i veïnes.

2. Desenvolupar un procés participatiu per al disseny provisional del solar del Vapor Cusidó, amb la implicació de la ciutadania, les entitats i els centres educatius del barri de la Creu Alta.

No obstant això, el Ple resoldrà.

Virginia Domínguez Alvarez
Portaveu del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell