L’Entesa reivindica el treball del municipalisme alternatiu en el seu Sopar de tardor

111111SoparEntesa2

Sota el lema de L’Entesa. Construïm municipalisme alternatiu , l’Entesa per Sabadell va celebrar el passat divendres el seu sopar anual a l’Espai Polivalent del Nord.

111111SoparEntesa2L’acte es va iniciar amb els parlaments, conduïts per la coordinadora de l’Entesa, Margarida Massot, que va convidar els gairebé 150 assistents a participar activament en el IV Congrés de l’Entesa per Sabadell que tindrà lloc el 26 de novembre amb l’objectiu de definir les principals línies estratègiques per als propers anys i de renovar la direcció política de l’organització.

A continuació, va intervenir la portaveu del Grup Municipal de l’Entesa, Virginia Domínguez, que va afirmar que el govern del PSC no sap gestionar un pressupost de crisi i tira endavant un increment dels impostos amagat sota l’argument d’un fons social, però sense donar a conèixer ni una línia del pressupost 2012.

Domínguez també es va referir a diferents aspectes de l’actualitat municipal per denunciar la difícil situació en què quedarà l’SCAI si perd la subvenció, explicar el trencament del conveni de col·laboració amb la Generalitat per al manteniment de l’estació sensora de contaminació atmosfèrica per amagar els nivells de contaminats existents, o advertir que el Gasoducte tindrà un greu impacte sobre el Bosc de Can Deu, per molt que el govern municipal ho negui.

D’altra banda, va reivindicar la intensa tasca feta per l’Entesa per Sabadell i alguns dels aspectes que finalment es duran a la pràctica després de molts anys de reclamar-ho, com ara els fraccionaments dels impostos o l’eliminació de les jardineres dels fanals que han costat a la ciutat més d’1,3 milions d’euros en els darrers cinc anys.

Per últim, va animar tota la gent de l’Entesa a col·laborar per continuar sent l’oposició més activa i per fer front des del municipalisme alternatiu, i amb propostes socials, a la realitat dura i decebedora provocada pel sistema capitalista i les polítiques neoliberals, així com a implicar-se i participar en aquelles mobilitzacions en la defensa dels drets socials que ens volen arrabassar.