L’Entesa per Sabadell convida el regidor Quim Carné a visitar l’SCAI per conèixer els serveis que ofereixen i entendre la realitat de la immigració a Sabadell

110929 Zona Blava

Alhora que considera que no està justificat mantenir el comissionat de Drets Civils i Ciutadania

L’Entesa per Sabadell considera que el titular de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, Sr. Quim Carné, ha demostrat que desconeix completament la realitat de la immigració a la nostra ciutat i els serveis que ofereix l’SCAI.

110929 Zona BlavaEn declaracions als mitjans de comunicació, el Sr. Carné ha afirmat que “Ara ja no arriben tants immigrants com abans i la feblesa del futur obliga a buscar solucions per assegurar la viabilitat dels serveis”. Amb aquestes declaracions, el Sr. Carné posa de manifest que ignora el funcionament, les dificultats i la durada de la tramitació de la documentació d’estrangeria, les renovacions, els reagrupaments familiars, etc., alhora que menysté l’àmplia tasca que des de fa 18 anys du a terme l’SCAI com a servei integral d’acollida i assessorament.

L’Entesa per Sabadell vol conèixer quins són els veritables motius per convocar un concurs per adjudicar el servei d’assessorament jurídic, ja que l’SCAI està perfectament capacitat per dur a terme aquesta tasca, com ha demostrat abastament durant molts anys i, a més, ofereix molts altres serveis complementaris que a partir d’ara no es contemplaran: acolliment, sensibilització, promoció del voluntariat, treball amb altres entitats, etc.

D’altra banda, l’Entesa per Sabadell, que sempre ha denunciat la manca de justificació de la figura dels comissionats, considera que si realment han minvat les necessitats de les persones immigrades com insinua l’equip de govern, i, per tant, són prescindibles serveis com el que ofereix l’SCAI, no hi ha cap necessitat de duplicar la tasca del regidor amb la del comissionat de Drets Civils i per tant planteja la seva eliminació i que el cost d’aquest càrrec de confiança es destini a cobrir íntegrament totes les despeses de l’SCAI i altres entitats socials que estan oferint atenció directa als col·lectius més desafavorits.