L’Entesa per Sabadell lamenta l’actitud del conseller Recoder que nega l’evidència de l’aturada d’obres

Des de finals de juliol no es treballa a cap de les estacions

L’Entesa per Sabadell ha reaccionat amb indignació i estupefacció a les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Lluís Recoder, que ahir, en un acte a la Cambra de Comerç, va afirmar que “les obres de Metro Sabadell no estan aturades ni s’han aturat mai”, contradient el que fa uns dies havia confirmat el Director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat.

La portaveu del Grup Municipal d’Entesa per Sabadell, Virginia Domínguez, ha lamentat l’actitud del conseller i l’ha qualificat de “presa de pèl i engany a la ciutadania” pel fet de voler justificar una decisió tan greu menystenint els ciutadans i ciutadanes, que poden comprovar per ells mateixos si realment es treballa o no en les obres. Aquesta actitud és impròpia d’un càrrec públic. Domínguez ha afegit que “és molt preocupant que el conseller negui l’evidència de l’aturada de les obres a totes les estacions des de finals de juliol i vulgui amagar la informació que la ciutat té dret a conèixer”.

No hi ha precedents d’interrupcions a l’estiu en obres d’aquestes característiques, no té cap mena de sentit, però a Sabadell des de fa mes i mig no hi ha cap tipus d’activitat en cap de les estacions i la tuneladora està aturada.

L’Entesa per Sabadell convida al sr. Recoder a visitar les obres per tal que conegui i s’informi de la realitat de les mateixes, i l’insta a explicar públicament el calendari i terminis de les obres, donat que l’única informació oficial en aquest sentit és la que van donar el llavors conseller Joaquim Nadal i l’alcalde Manuel Bustos en l’acte inaugural, quan van fixar el final de les obres en l’any 2012.

D’altra banda, l’Entesa denuncia les continues contradiccions de les informacions que s’han fet públiques els darrers dies:

  Dissabte 10 el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Sr. Joan Manau, afirma en declaracions al Diari de Sabadell que les obres s’han intensificat aquest estiu.

  Dimecres 14 el Departament d’Urbanisme i Sostenibilitat confirma a Catalunya Ràdio que les obres es reprendran a final de mes, evidenciant que es troben aturades.

  Dijous 15 el propi conseller Sr. Recoder nega qualsevol aturada.
L’Entesa per Sabadell reclama responsabilitat i transparència al govern de la Generalitat i al govern municipal i exigeix informació oficial sobre els motius de l’aturada, el calendari detallat de les obres i un compromís sobre la seva finalització.