L’Entesa per Sabadell denuncia l’augment de sou de la presidenta del Consell Comarcal

El passat divendres dia 29 de juliol el Ple del Consell Comarcal, convocat en sessió extraordinària i urgent, va aprovar entre altres propostes de presidència les indemnitzacions per assistència i les assignacions als grups polítics i als assessors d’aquests.

El punt més sorprenent va ser l’aprovació del nou sou de la presidenta del Consell Comarcal, la socialista Pepita Pedraza, que s’atorga un increment de prop del 60% en relació a la retribució de l’anterior president, passant de percebre 19.000 euros bruts anuals a 30.000.

Aquest augment va ser aprovat amb la complicitat de tots els membres que formen el govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CiU, PSC, ERC i ICV-EUIA). Un augment que té com a única explicació la compensació econòmica pel fet que la senyora Pepita Pedraza hagi deixat de ser alcaldessa de Polinyà.

Des de l’Entesa per Sabadell denunciem aquest abusiu i injustificat augment de la retribució de la presidenta del Consell, en un moment en què els municipis i l’administració en el seu conjunt estan aplicant importants mesures d’austeritat que afecten negativament als serveis públics i als sous dels propis treballadors i treballadores de les diferents administracions.

Aquest fet, el qual considerem políticament i èticament reprovable, posa de relleu l’ús que la majoria dels partits polítics fan del Consell Comarcal i dels seus recursos públics, utilitzant-los pels seus interessos partidistes i personals, creant una estructura desproporcionada de presidents, vicepresidents i assessors que no correspon amb les escasses competències d’aquest organisme.

L’Entesa per Sabadell i les Candidatures Alternatives del Vallès, CAV, defensem la política com un servei a la ciutadania i no com un mitjà per viure d’ella. Per aquest motiu denunciem aquesta utilització partidista interessada dels organismes públics i dels seus recursos, al mateix temps que continuarem treballant per donar contingut a una institució que ha d’estar exclusivament al servei dels ciutadans i ciutadanes.