L’Entesa per Sabadell vol impulsar mesures per afavorir l’èxit acadèmic i evitar la segregació escolar

110518-RP-Educació

L’Entesa per Sabadell considera que l’educació és un element fonamental del creixement personal i col·lectiu. A banda de tenir una funció de formació per al treball, ha de proporcionar eines de consciència crítica i desenvolupament individual i col·lectiu, és a dir, l’estímul de la reflexió, el respecte pels altres punts de vista i l’aprenentatge a través del debat i el diàleg.

110518-RP-EducacióL’Entesa per Sabadell defensa el dret de totes les persones a l’educació pública de qualitat i la inclusió i la cohesió socials, des de la igualtat d’oportunitats socioeducatives.

El Programa de govern 2011-2015 de l’Entesa per Sabadell recull les següents propostes:

 Plans de xoc específics a cada barri, basats en bones pràctiques, per evitar la segregació escolar i l’exclusió social, que fomentin la relació entre escola i entitats del barri. Facilitar a les escoles públiques i AMPAs la prestació de serveis escolars de qualitat, impulsar el funcionament de menjadors i activitats extraescolars, foment de la participació de tots els alumnes. La biblioteca com a espai integrador d’accions culturals i educatives.

 Mesures per afavorir l’èxit acadèmic i la cohesió social, incorporant programes d’acompanyament de l’escolarització, Suport i acompanyament a l’estudi assistit i comunitats d’aprenentatge i eines per lluitar contra l’abandonament escolar prematur.

 Promoure que els millors equipaments es construeixin als barris amb més dificultats a partir de la redacció d’un nou mapa escolar que planifiqui les necessitats futures i plantegi una zonificació que impedeixi la concentració de nens i nenes de famílies immigrades.

 Programa de formació per a persones adultes: llengua i cultura d’acollida, nous aprenentatges (idiomes, informàtica aplicada…), suport a les escoles d’adults, millora de l’oferta, etc.

 Foment de la formació professional i dels programes de transició escola-treball.

 Completar la xarxa d’escoles bressol públiques, amb l’objectiu de tenir una a cada barri (proposta de l’Entesa per Sabadell, any 2000).