L’Entesa per Sabadell reclama al govern municipal que garanteixi la seguretat de les sortides d’emergència de Renfe

L’Entesa per Sabadell va instar, el passat 11 de gener, al govern municipal que actualitzés l’acord marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i ADIF, aprovat pel Ple municipal de desembre de 1988, i es reprenguessin les revisions que aquest conveni estableix, amb la finalitat de garantir les correctes condicions de les sortides d’emergència de la línia de Renfe per a facilitar l’atenció i l’evacuació de les persones de l’interior dels túnels en cas de sinistre.

El mencionat acord marc estableix uns grups de treball que han d’inspeccionar periòdicament el correcte estat d’aquestes sortides d’emergència. Aquestes inspeccions han de ser verificades per una comissió mixta formada per representants de l’Ajuntament, ADIF, Bombers de la Generalitat i la Creu Roja, els quals han d’elaborar les corresponents actes que donin fe del correcte estat de les instal·lacions.

La resposta del govern a la petició de l’Entesa ha estat dilatòria i en cap moment es compromet a reemprendre les inspeccions establertes en el conveni. Es dóna la preocupant circumstància que aquestes inspeccions han deixat de fer-se des de fa anys i que l’equip de govern no tenia constància de l’existència d’aquest acord marc.

A rel de l’incident succeït el passat dimarts dia 25, en el que un comboi es va avariar al mig del túnel, entre Sabadell-Centre i Sabadell-Sud, es posa de manifest l’absoluta necessitat de tenir totes les garanties sobre el correcte estat de les sortides d’emergència i l’adequada resposta.

És per això que l’Entesa per Sabadell reclama al govern municipal que assumeixi la seva responsabilitat, revisi l’acord marc i torni a activar els mecanismes de control per tal de poder garantir la total seguretat de les sortides d’emergència.