L’Entesa visita Gràcia i Can Feu en una nova edició del projecte El Sabadell que volem

101002GraciaCanFeu

L’Entesa per Sabadell va organitzar el passat dissabte 2 d’octubre una visita als barris de Gràcia i Can Feu en el marc del projecte El Sabadell que volem.

101002GraciaCanFeuEl Sabadell que volem és un procés d’interacció amb el territori, bastit en dos eixos: un de territorial i un altre de temàtic. El motor inicial del procés és el territori per entrar en contacte amb les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat. L’objectiu d’aquest procés és treballar per conèixer les necessitats actuals de la ciutat i per donar a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permet també aprofundir sobre el model de ciutat que volem a partir de la presa de contacte amb la realitat de la ciutat.

En aquest context, una delegació de l’Entesa va visitar el passat dissabte els barris de Gràcia i Can Feu, per tal de conèixer les entitats del barri i les seves inquietuds. Després d’una primera exposició a partir de la tasca prèvia de coneixement dels dos barris, els participants van fer un recorregut a peu, passant pel Pavelló Municipal de Gràcia, l’IES Pau Vila i l’escola Teresa Claramunt, el nou CAP, la Plaça Cambó i el Casal de Can Capablanca.

Durant la sessió es va posar de manifest la reivindicació de la major part de les entitats de Gràcia del trasllat de la zona d’oci conegut com a Zona Hermètica, que provoca conflictes i molèsties els caps de setmana. Una altra reflexió reiterada és que Gràcia és un barri amb molts equipaments de ciutat, però pocs serveis i establiments de barri. Pel que fa a Can Feu, la seva principal inquietud és la mobilitat, especialment pel fet de trobar-se condicionat pel caràcter industrial d’una part del barri i de les infraestructures que el travessen.

L’Entesa també ha treballat per aconseguir millores en aquests dos barris, especialment amb les propostes relacionades amb el soterrament i altres millores del projecte dels FGC, la ubicació del nou CAP, la inclusió d’elements de al patrimoni arquitectònic, etc. I també està treballant per aconseguir nous equipaments com una escola bressol, una segona escola de primària, millores a nivell de via pública, etc.

En els seus 10 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.

Conèixer la ciutat, conèixer les entitats i organitzacions que configuren el mapa de la societat civil organitzada, conèixer la gent que fa ciutat dia a dia, trepitjar el carrer, forma part de la manera de fer de l’Entesa, d’un plantejament que des d’aquest coneixement aspira a bastir una alternativa política d’esquerres per avançar cap a una ciutat i una societat més cohesionada, més democràtica i més sostenible.