L’Entesa valora positivament la Festa Major 2009, però aposta per canviar el model cap a una festa més popular

L’Entesa per Sabadell valora de manera positiva el conjunt de la Festa Major d’enguany, la qual s’ha desenvolupat en un ambient festiu i amb una important participació ciutadana.

Tot i això hi ha hagut actes de la festa que no compartim tal com s’han realitzat. En primer lloc l’acte de portes obertes al Castell de Can Feu, un acte fred i sense contingut, en què ni tan sols es va donar la benvinguda a les persones assistents. S’ha passat de l’ostentació de la recepció de la Bassa a la desorientació, posant-se de manifest la manca de criteri del govern municipal.

Per altra banda varem tenir un pregó soso, ple d’obvietats i sense la tradicional ironia que sobre els fets ciutadans més recents solen tenir els pregons.

En l’apartat d’activitats a qüestionar cal esmentar el recorregut de la bicicletada, amb excessius desnivells, poc adequat per una activitat popular en què participen persones de totes les edats i moltes de les quals no són usuàries habituals de la bicicleta.

Pel que fa a la mobilitat, l’Entesa considera que s’hauria de fer un esforç comunicatiu molt més gran pel que fa a la informació sobre horaris i recorreguts dels autobusos urbans, que es veuen afectats per canvis motivats pels actes de festa major.

A banda dels fets més puntuals des de l’Entesa per Sabadell considerem que la Festa Major es basa en una programació ja esgotada, amb d’activitats que es van repetint des de fa molts anys. En aquest sentit valorem del tot necessari apostar per un canvi de model de festa, menys programada i dirigida des dels serveis de cultura municipals i menys institucionalitzada.

L’Entesa aposta per una programació que sigui resultat de les propostes i de la implicació del conjunt d’entitats culturals i socials de la nostra ciutat, amb activitats adreçades a fomentar la cultura popular i a potenciar els grups i companyies de Sabadell i del Vallès.

Finalment, l’Entesa vol agrair la tasca de totes les persones i entitats que han col·laborat a fer possible aquests dies de festa.