L’Entesa per Sabadell lamenta que els partits del govern de la Generalitat apostin per condemnar el rodal de Sabadell amb el Quart Cinturó

L’Entesa per Sabadell lamenta profundament l’anunci dels partits que conformen el govern de la Generalitat: PSC, ICV-EUiA i ERC, d’haver arribat a un acord per impulsar el Quart Cinturó en el marc del Pacte Nacional d’Infraestructures, com un intent de visualitzar la solidesa del tripartit.

És especialment decebedora l’actitud de submissió d’ERC i ICV envers el PSC, ja que en lloc de defensar un canvi de model de les infraestructures de mobilitat acaben apostant per un model absolutament caduc. Un model que agreuja la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic, es basa en el consum d’energies no renovables i persegueix la urbanització del territori.

El Quart Cinturó, també anomenat Ronda del Vallès o B-40, és una autovia que, independentment del seu traçat definitiu, suposaria una ferida de mort pel rodal sabadellenc, el Parc Agrari i el Vallès. Passi per on passi, no és possible construir el Quart Cinturó sense impacte sobre el territori i el patrimoni natural. El problema del Quart Cinturo no és un traçat en concret sinó la seva existència.

L’Entesa entén aquest acord com una renúncia del tripartit a la urgència d’impulsar un canvi real del model de mobilitat que inverteixi tots els recursos en transport col·lectiu i en la millora de les infraestructures viàries ja existents, tot respectant l’escàs espai lliure que disposem.

És una qüestió de responsabilitat i de credibilitat política que els partits autoanomenats d’esquerres i ecologistes deixin d’actuar mirant els interessos de les grans constructores i de la indústria de l’automòbil i actuïn en conseqüència a favor de la sostenibilitat i la salut de les persones i pel futur de la qualitat de vida del medi i del conjunt de la societat.

L’Entesa per Sabadell es mantindrà ferma en la defensa dels espais naturals de la plana i d’un canvi radical del model de mobilitat com a única alternativa de futur.