L’Entesa pregunta al govern municipal els motius del buidat de la Bassa de Sant Oleguer

La Bassa de Sant Oleguer ha estat buidada en la seva totalitat, sense que els responsables municipals hagin informat prèviament dels motius.

Aquest fet ha causat sorpresa per la gran quantitat de litres d’aigua que conté aquesta instal·lació, en concret 7 milions de litres, en una situació d’extrema sequera que prohibeix omplir les piscines, ja siguin privades o públiques.

Per aquest motiu hem preguntat al Govern municipal si és que s’ha produït una causa de força major que hagi portat a prendre aquesta decisió o es tracta d’una operació de manteniment rutinària.

També hem preguntat al Govern municipal quina és la procedència de l’aigua utilitzada per omplir la Bassa ja que no es pot utilitzar aigua de xarxa, la qual cosa comportaria no poder-la omplir si no canvien de manera radical la situació de les actuals reserves d’aigua.

Al marge de si hi ha motius concrets per realitzar aquesta operació considerem que cal evitar dur-les a terme en un moment de màxima sensibilitat i preocupació per la manca d’aigua i en els que l’administració ha de mostrar-se exemplar i evitar possibles recels a la ciutadania.