L’Entesa per Sabadell renova els seus òrgans de decisió i vol incidir més en la política local

3r Congrés de l'Entesa per Sabadell

Ahir dissabte l’Entesa per Sabadell va celebrar el seu III Congrés, que va aplegar una setantena d’adherits i adherides, amb l’objectiu de decidir les línies d’actuació futures i reajustar aspectes organitzatius.

El Congrés, que es va desenvolupar sota el lema Treballem per Sabadell, decidim a Sabadell, va posar de relleu la importància d’una força política independent, amb un rellevant component cívic, que aposta pels valors democràtics, la transparència, la política de proximitat, la participació real de la ciutadania en la política local i la relació quotidiana amb la xarxa associativa.

El Congrés de l’Entesa va refermar el seu projecte polític, que defensa des de fa nou anys, per aconseguir una ciutat diferent, millor que la que tenim i millor governada.

També es va posar de relleu la importància el vincle amb les Candidatures Alternatives del Vallès i avançar en la coordinació d’activitats conjuntes i compartir propostes i experiències en l’àmbit comarcal.

L’Entesa va acordar reduir a 10 el nombre de membres del seu Secretariat, per tal de facilitar un perfil de caire executiu i àgil. D’altra banda, es potenciaran els àmbits de participació interna com les Trobades de debat polític mensuals, obertes a totes les persones adherides i simpatitzants, per acostar presa de decisions i el debat de la línia política al conjunt de l’organització.

El nou Secretariat estarà format per Rosa Alvarez, Nieves Garcia, Hamanou Geurmas, Josep López, Rafael López, Juli Moltó, Juan Rivero, Joaquim Sanesteban i Tona Sallent.

El Congrés també ha estat l’escenari de l’elecció de la nova coordinadora de l’Entesa, Margarida Massot, després de tres anys i mig de mandat de Joaquim Sanesteban.

Margarida Massot, professora de la UAB especialista en formació de persones adultes, ja era membre del Secretariat des de 2004. En el seu primer discurs ha agraït el treball realitzat per Sanesteban en aquests darrers anys i ha defensat el projecte de l’Entesa, un projecte consolidat, proper, alternatiu, d’esquerres, que ja constitueix un referent a la ciutat. La nova coordinadora s’ha compromés a seguir treballant per mantenir la confiança dels sabadellencs i sabadellenques que donen suport a l’Entesa i ha defensat la marca de l’Entesa i la importància de decidir a Sabadell.