L’Entesa per Sabadell reclama al govern municipal del PSC més interès i més celeritat perquè siguin retirades les estructures de l’obra de Ca l’Escardat-Bosser

L’obra del Vapor de Ca l’Escardat-Bosser del carrer d’Alemanya 60, promoguda per l’empresa Fabrilia SL (família Bosser) va iniciar-se el desembre de 2013 amb l’objectiu de transformar les naus del vapor en 132 habitatges.

Les obres van iniciar-se no sense polèmica per l’enderroc irregular de l’estructura, les façanes interiors i la coberta de les naus, autoritzat pel llavors regidor d’urbanisme del govern del PSC, Josep Ayuso, amb Manuel Bustos d’alcalde. Enderroc, que l’Entesa per Sabadell ja va denunciar per tractar-se d’unes naus protegides pel Pla de Protecció del Patrimoni amb un nivell de “protecció volumètrica”. El fet d’enderrocar l’estructura i les façanes interiors de les naus va comportar l’aparatós estintolament de les façanes exteriors.

A mitjans de l’any 2018 les obres es van aturar per voluntat de la promotora Fabrilia SL. L’empresa va entrar en concurs de creditors i l’abril del 2019 va ser dissolta i a principis de l’any 2021 la direcció tècnica va renunciar a l’obra, quedant l’estructura que suporta les façanes sense control tècnic amb el risc que comporta per la seva estabilitat i la via pública i oferint una imatge de deixadesa i unes evidents molèsties als veïns.

En 4 anys pràcticament no s’ha avançat
El govern de transformació va iniciar els requeriments a la promotora perquè retirés les grues, l’estructura d’estintolament de les façanes i les tanques que ocupen la vorera. El gener de 2022 van ser retirades les grues, però no les tanques ni l’estructura de suport de les façanes.
En els 4 anys del mandat amb el govern del PSC, M. Morell i Junts x Sabadell, que ara ha finalitzat no s’ha avançat pràcticament gens perquè la promotora assumís la seva responsabilitat i es fes efectiva d’una vegada per totes la retirada de l’estructura i de les tanques. Davant les lògiques queixes dels veïns el govern municipal ha repòs amb promeses i ha generat titulars, però res no s’ha materialitzat.

Manca transparència
Davant d’aquesta cronificada situació, l’Entesa per Sabadell va sol·licitar la consulta de l’expedient d’aquesta obra. Dos mesos després de la sol·licitud el govern municipal del PSC encara no ha facilitat la consulta, incomplint els terminis legals de 30 dies màxim per fer-ho i vulnerant el dret d’accés a la informació pública, resultant ser una nova mostra d’opacitat.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem aquesta situació com un indicador de la manca d’interès del govern municipal per resoldre determinades problemàtiques reals de la ciutat, que generen una imatge negativa de deixadesa, uns dubtes sobre la seguretat de la via pública i molèsties al veïnat. És per aquests motius que reclamem al nou govern municipal del PSC més interès i celeritat en les gestions per eliminar definitivament aquesta situació.