L’Entesa per Sabadell responsabilitza el PSC de la situació conflictiva de Can Llong per inacció

Des de fa temps l’Entesa ve denunciant la tolerància municipal amb el nucli de barraquisme i reclamant actuacions per eliminar-lo

La zona entre la Ronda Oest i la Ronda Europa al barri de Can Llong, on ara s’ha originat un incendi i s’ha produït la detenció de diverses persones, és un nucli de barraquisme conflictiu que s’ha anat consolidant per la inexplicable tolerància i la inacció municipal.

La propietat dels terrenys d’aquest nucli és principalment de l’Ajuntament i de l’empresa municipal Vimusa, a més d’algunes parcel·les de propietat d’immobiliàries privades, que s’han deixat ocupar i parcel·lar sense cap tipus d’impediment fins convertir-los en uns espais degradats i conflictius.

No es tracta d’una zona d’horts urbans, sinó de barraquisme en parcel·les marginals realitzades amb materials residuals, amb abocaments de deixalles i on s’hi realitzen barbacoes, festes i altres activitats, algunes d’elles il·lícites, amb la generació de conflictes i de molèsties al veïns propers. Una problemàtica que el govern municipal en té ple coneixement.

Des de fa temps de l’Entesa per Sabadell ha alertat reiteradament a l’Ajuntament i a Vimusa d’aquesta situació, reclamant quines actuacions havia realitzat per eliminar aquest nucli i quines pensava realitzar fins reposar l’estat original del terreny. Les respostes han estat excuses, passar-se la pilota entre Ajuntament i Vimusa, i actuacions inexistents com les anunciades fa més d’un any per la regidora d’Urbanisme Maria del Mar Molina. El resultat és la inacció total, l’augment del barraquisme i dels conflictes.

Des de l’Entesa per Sabadell defensem la qualitat dels espais lliures del nostre municipi, formin part del Rodal o siguin espais pendents d’urbanitzar, evitant la seva degradació i la consolidació de nuclis marginals i conflictius.

Per aquest motiu, des de l’Entesa per Sabadell, reclamem al govern municipal actuacions efectives per eliminar definitivament aquest nucli de barraquisme.