L’Entesa per Sabadell confia que finalment siguin acusats tots els responsables de les il·legalitats comeses a Ca n’Alzina

No només n’és responsable de les il·legalitats comeses el propietari Quirze Elias, sinó també Josep Ayuso i Maite Morao

L’Entesa per Sabadell ha rebut amb incredulitat la resolució de la Audiència Provincial de Barcelona desestimant els recursos d’apel·lació interposats contra el sobreseïment provisional de diversos imputats en el sumari de Ca n’Alzina, entre els quals Josep Ayuso, regidor d’Urbanisme, i Maite Morao, cap d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell, en el moment dels fets denunciats. Pel contrari manté la imputació al propietari de Ca n’Alzina Quirze Elias Vinardell.

És inaudit que els estaments judicials no valorin la gravetat de les actuacions dels responsables municipals que, de manera activa i passiva, van cometre a Can n’Alzina. Com és inaudit que desestimin els recursos d’apel·lació sense entrar en el fons, sinó basant-se en els terminis establerts per tancar la instrucció, sense valorar les al·legacions presentades exposant que encara restaven pendents de realitzar diligències d’investigació dels fets.

Tot i això l’Entesa per Sabadell confia que durant el judici, que se celebrarà properament, quedi en evidència que les greus irregularitats comeses a Ca n’Alzina per part dels seus propietaris, i que són constitutives de possibles delictes contra l’ordenació del territori en un espai no urbanitzable i d’alt valor agrari, no podien ser executades ni consolidar-se sense la necessària connivència entre els seus promotors i el govern municipal socialista.

Josep Ayuso i Maite Morao no únicament van tenir una actitud passiva davant les actuacions il·legals que s’anaven cometen a Ca n’Alzina, sinó que van tenir un paper manifestament actiu, ordenant la suspensió dels expedients de disciplina urbanística i intentant aprovar un Pla especial que tenia com a únic objectiu regularitzar les actuacions il·lícites comeses, considerant-les com a preexistents.

Finalment, considerem molt positiu que l’Ajuntament de Sabadell hagi estat admès com acusació particular en el sumari, en quan institució responsable de la defensa de la legalitat urbanística i de la qualitat del seu patrimoni i dels espais naturals.