L’Entesa per Sabadell deplora que SMATSA intenti eludir les irregularitats comeses en el servei de neteja denunciant l’Ajuntament

Donem tot el nostre suport al govern i als tècnics municipals en la seva tasca de defensa dels serveis públics i dels interessos col·lectius

 

Per l’Entesa per Sabadell la querella per prevaricació que l’empresa SMATSA, concessionària del Servei de neteja viària i de recollida de residus, ha interposat contra l’alcalde, part del govern i tècnics municipals és d’una gosadia i d’una temeritat extraordinàries.

L’actual govern municipal no ha fet res més que exercir la seva obligació de fiscalitzar la prestació d’un servei públic i emprendre mesures encaminades a garantir el compliment del contracte i la qualitat del servei prestat, així com la de vetllar perquè els recursos públics que anualment la ciutat destina a la neteja viària i recollida de residus (18,5 milions d’euros) es destinin realment a aquest fi.

SMATSA ha estat atrapada per greus irregularitats en la prestació del Servei que han comportat un manifest detriment de la seva qualitat -no netejar el 50% dels contenidors o no realitzar el 33% dels serveis de neteja viària, però facturant-los com si s’haguessin prestat correctament, haver facturat 3,5 M€ de més pels serveis de recollida de residus durant els anys 2014, 2015 i 2016- entre altres irregularitats, motiu pel qual se li han obert un total de 5 expedients.

Però recordem que SMATSA també està implicada en la peça 28 del cas Mercuri per les possibles irregularitats en l’adjudicació del servei i en la que estan imputats Manuel Bustos i Xavier Izquierdo. També estan sent investigats els responsables de Vendex (el grup gallec al qual pertany SMATSA) i de la pròpia SMATSA en el macrosumari Pokemon que investiga els presumptes delictes de suborn, tràfic d’influències, prevaricació i frau.

Enlloc d’assumir les seves responsabilitats SMATSA ha adoptat l’estratègia de llençar falses acusacions per intentar eludir les irregularitats comeses com empresa concessionària i així desviar l’atenció, interposant una denúncia contra els responsables municipals, els quals únicament han complert les seves obligacions.

Des de l’Entesa per Sabadell confiem que la Justícia posi a cadascú al seu lloc i donem tot el nostre suport a l’alcalde, al govern municipal i als tècnics encausats en la defensa d’uns serveis públics de qualitat i en la lluita contra el frau i la corrupció.