De serp sabadellenca a drac de la CUP

Sebastià Ribes i Garolera, Entesa per Sabadell

La proposta de revisar el nomenclàtor fa dies que aixeca ais! entre certs sectors de la ciutat, uns perquè finalment poden veure exclosos els seus referents ideològics i altres perquè demanen un nomenclàtor democràtic i més paritari. Tanmateix el govern ha deixat a mans de la Taula del Nomenclàtor l’elaboració d’una proposta, la qual se suposa gaudirà d’un ampli consens amb la presència d’entitats i totes les formacions polítiques.

Un informe encarregat des de cultura, el resultat del qual ningú es fa seu, ha estat el detonant perquè el nom de Sabadell encapçalés les portades dels mitjans estatals al costat de les sigles de la CUP. Els mateixos mitjans que afirmem que el procés de Catalunya és un bluf, però que competeixen per veure qui fa més portades contra tot allò associat al referèndum. Aquets rotatius estaven sense carnada perquè el Govern de la Generalitat s’ha havia posat en stand by durant l’agost i aguantar un mes inactiu per qui vol redimir a Catalunya del què suposa una fantasia ha de ser molt dur. Sabadell els hi ha ofert la guspira, allò que era una serp local d’estiu sobre l’informe del nomenclàtor encarregat pel govern de la ciutat, un simple (simple perquè per 600€ poca densitat es pot esperar) encàrrec per ampliar la documentació disponible a la Taula del Nomenclàtor és elevat a la categoria de tempesta estatal sota el patrocini de la CUP.

De res ha servit que l’alcalde declarés immediatament que no hi ha cap decisió pressa, que l’informe no és vinculant o que tothom sàpiga que l’Ajuntament no és governat per la CUP. Els noms ​del presumibles exclosos del nomenclàtor han estat airejats arreu perquè calia que una vegada més el drac de la CUP sortís de la cova per alimentar la por dels lectors estatals, amb la paradoxa que un republicà com el Machado poques vegades ha estat tan defensat en els mitjans de la dreta espanyola.

Aquesta informació esbiaixada, a nivell local, ha permès que la serp culegés una mica més i ha posat de relleu els efectes del període estival. L’exemple més afectat d’insolació l’ha facilitat Ciutadans, ara resulta que quan encarregues un informe sinó diu el que vols s’ha de penalitzar (sic) en conseqüència demanen la dimissió de la regidora. Si per una consulta exterior ja demanen la dimissió, que reclamaran quan un presumible error sigui conseqüència directa de la regidora,… la guillotina?

El PSC, més moderat però no menys incoherent, també s’ha mostrat afectat per les elevades temperatures, demana que no es paguin els 600€. Han estat prous anys al govern per saber que això no es pot fer, si l’informe compleix amb els requisits de la contractació l’erari públic ha de satisfer el seu import, plagi o no el seu contingut. Sinó, que ens expliqui quants dels notòriament inútils informes encarregats en anys anteriors van deixat de pagar.

S’han trobat ha faltar els comentaris de CiU, no sabem si perquè finalment han canviat d’estratègia o perquè han fet vacances a Cortina d’Ampezzo on les temperatures han estat més moderades. Sigui com sigui, ara que la calor ja va de baixada, el que cal es que la Taula del Nomenclàtor treballi una proposta i si requereix d’informació complementària per reforçar alguna conclusió que ho faci saber. Tal com ha dit el govern, no és un informe exterior el que ens ha de dir l’escombrada que cal fer al nomenclàtor perquè majoritàriament ens hi sentim còmodes.