L’Entesa per Sabadell reclama més cura per la qualitat del parc fluvial del riu Ripoll

imagen1.png

Demana al govern municipal que retiri els nombrosos bàculs i altres elements de l’enllumenat públic abandonats des de fa temps

L’Entesa per Sabadell s’ha adreçat novament al govern municipal alertant d’un altre focus de risc per a les persones en l’àmbit del Parc fluvial del Riu Ripoll. En aquesta ocasió es tracta de nombrosos bàculs de l’enllumenat públic, globus de vidre trencats i altres elements escampats i abandonats des de fa temps en una parcel·la del riu.

imagen1.pngAquesta parcel·la de titularitat municipal es troba a l’antiga horta de Sant Oleguer, entre la Pista coberta d’atletisme i el camí que ressegueix el riu Ripoll. Està oberta i accessible per a qualsevol persona que hi vulgui accedir i per aquest motiu comporta un risc per a les nombroses persones que diàriament transiten pel Ripoll.

Probablement, l’origen d’aquests elements impropis al Parc fluvial sigui un dipòsit que va realitzar fa temps l’empresa concessionària del manteniment de l’enllumenat públic i que finalment va ser abandonat, sense que ningú instés la seva retirada i neteja de l’espai.

imagen3.jpgPer aquest motiu l’Entesa per Sabadell ha posat en coneixement d’aquesta situació al govern municipal, instant-lo a actuar per retirar aquests elements i la neteja de l’espai.

A més del risc que comporta per a les persones, aquestes situacions malmeten la qualitat del Parc fluvial del riu Ripoll i donen una imatge de deixadesa.

El Parc fluvial del Riu Ripoll és el principal referent del patrimoni ambiental, paisatgístic i històric de Sabadell. La seva recuperació, gràcies als esforços i als recursos destinats durant anys, ha permès que la ciutat redescobreixi i recuperi el Riu Ripoll com un gran parc on s’hi combina la indústria, l’horta, l’esport i el lleure i els seus valors ambientals i culturals.

imagen8.jpgPer aquest motiu de l’Entesa per Sabadell es reclama més cura i més actuacions per tal de mantenir i millorar la qualitat del tot el Parc fluvial del Riu Ripoll.