L’Entesa per Sabadell considera un acte de justícia la clausura de l’hípica il·legal de Ca n’Alzina

L’hípica, gestionada per l’empresa Barcelona Horses SL, s’ha estat lucrant durant anys

L’Entesa per Sabadell valora com un acte de justícia que finalment l’Ajuntament de Sabadell hagi clausurat la hípica de Ca n’Alzina per manca de llicència d’activitats, després d’anys de funcionament de manera totalment il·legal.

El govern municipal ha actuat en conseqüència en base a les seves obligacions de fer complir la normativa i clausurar aquelles activitats sense autorització i incompatibles amb l’ordenament urbanístic vigent, un cop esgotats tots els terminis del procediment. Aquesta actitud contrasta amb el que va fer durant anys el govern del PSC que, per deixadesa o per connivència, va tolerar aquesta activitat il·legal durant anys, tot i el risc d’incórrer en responsabilitats penals.

L’hípica de Ca n’Alzina, gestionada per l’empresa Barcelona Horses SL, l’administrador únic de la qual és el mateix propietari de la finca, va tenir un volum de negoci declarat de més de 500.000 euros l’any 2015. Aquest negoci s’ha desenvolupat a partir de la construcció de totes les instal·lacions necessàries, de manera totalment il·lícita, sense cap llicència ni autorització, fins a convertir-se en una hípica d’elit.

Cal recordar que la finca de Ca n’Alzina està situada en sòl no urbanitzable i dins d’un àmbit de Protecció Especial pel Pla Territorial Metropolità i preservada pels seus valors agraris i ambientals pel Pla General Municipal d’Ordenació de Sabadell. Aquest ordenament urbanístic impedeix qualsevol tipus d’alteració de l’espai incloses les construccions.

A pesar d’aquestes limitacions legals els propietaris de Ca n’Alzina van abocar-hi milers de metres cúbics de terres, van talar desenes d’arbres i van construir múltiples edificis, amb la finalitat de transformar la finca agrària en una hípica. Per aquest motiu estan imputats en el sumari que investiga els fets, el propietari, l’exalcalde i l’arquitecte municipal de Polinyà, l’excap de l’Àrea de Planificació urbanística de l’Ajuntament de Sabadell, Maite Morao, i l’exregidor d’urbanisme, Josep Ayuso, pels possibles delictes de prevaricació i contra l’ordenació del territori.

Des de l’Entesa per Sabadell considerem que tota administració ha de ser inflexible davant aquests tipus d’accions il·lícites, dutes a terme amb absoluta impunitat i que atempten contra l’ordenament urbanístic i els valors agraris i ambientals del rodal de Sabadell que es volen preservar. Però també com una actuació exemplificadora davant altres possibles conductes il·legítimes i contra l’interès general, i per a deixar palès que no hi ha cap tipus de tracte de favor per part de l’administració envers determinats particulars.