L’Entesa per Sabadell celebra l’aplicació de sancions davant els enderrocs il·legals al Despatx Corominas

Els promotors de l’obra van enderrocar sense llicència un dels edificis protegits d’aquest conjunt

El Ple municipal del gener va aprovar la imposició d’una sanció de 54.800 euros al promotor, Construccions Bernal SL, de l’obra del Despatx Corominas del carrer de Sant Feliu nº 10, per haver enderrocat un dels edificis protegits d’aquest conjunt l’estiu de 2016, sense haver demanat una llicència que tampoc no s’hauria pogut atorgar.

El dictamen proposat pel govern es va aprovar amb els seus vots, els de Ciutadans i els dels dos regidors no adscrits. Pel contrari, PSC, CiU i PP es van abstenir, desentenent-se de penalitzar una infracció urbanística molt greu, tal i com exigeix la llei.

El Despatx Corominas està considerat un Bé Cultural d’Interès Local, BCIL i disposa d’un nivell de protecció volumètric pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni, PEPBAMAS. Per aquests motius està totalment prohibit l’enderroc i el desplaçament del conjunt protegit.

Malgrat disposar d’aquest nivell de protecció, el conjunt del Despatx Corominas ha estat objecte d’un total menyspreu per part del seu propietari i promotor de les obres per convertir-lo en habitatges.

Anteriorment, l’abril de 2013, el Despatx Corominas ja va ser objecte de la més absoluta desconsideració, quan es va enderrocar un altre edifici del conjunt protegit. En aquella ocasió va comptar amb la complicitat de l’anterior govern municipal del PSC i del llavors regidor d’urbanisme, i actual portaveu del PSC, Josep Ayuso, que va autoritzar de manera irregular l’enderroc de l’edifici, el qual va acabar completament arrasat.

Per aquest motiu, l’any 2014, l’Entesa per Sabadell va interposar la corresponent denúncia al Jutjats de Sabadell per un possible delicte de prevaricació i contra l’ordenament urbanístic, denúncia que actualment segueix el seu curs en fase d’instrucció.

Per aquest motiu des de l’Entesa per Sabadell celebra que l’actual govern municipal estigui atent a les infraccions comeses i sigui implacable en l’aplicació de la normativa de disciplina urbanística i sancionadora davant les actuacions il·lícites que de manera fraudulenta atempten contra el patrimoni i l’ordenament urbanístic de la ciutat.