L’Entesa per Sabadell demana la convocatòria urgent de les Comissions de seguiment de les estacions dels FGC

FGC Pl Major 02 p

Es tracta d’assegurar que en les noves estacions s’instal·len tots els elements previstos per a garantir l’accessibilitat

L’Entesa per Sabadell demana a la Generalitat la convocatòria urgent de les comissions de seguiment de les estacions de la Creu Alta, Plaça Espanya i Ca n’Oriac, en les quals s’exposin en detall les obres que s’estan executant i poder assegurar que s’instal·laran tots els elements que han de garantir de forma efectiva la mobilitat universal de les persones usuàries dels FGC.

FGC Pl Major 02 pAmb la convocatòria d’aquestes Comissions de seguiment es vol garantir un bon seguiment de la darrera fase de les obres i assegurar que realment s’instal·laran, abans de posar les estacions en servei, totes les escales mecàniques i ascensors previstos en el projecte original, tan d’entrada com de sortida i evitar que es repeteixin les desagradables sorpreses de les estacions de Can Feu-Gràcia i de la Plaça Major, a les quals no s’han instal·lat les escales mecàniques de baixada i un dels dos ascensors previstos en el projecte aprovat.

L’Entesa recorda que aquestes comissions de seguiment del territori, amb la participació de les entitats de cada zona, no s’han convocat des de fa anys, vulnerant el compromís adquirit per la Generalitat i també l’Ajuntament d’afavorir la informació i la participació ciutadana en el seguiment de les obres de perllongament dels FGC a la nostra ciutat, en especial a tot allò que afecta a les estacions.

A més de la convocatòria de les comissions de les estacions pendents d’inaugurar, també cal la convocatòria de les comissions de seguiment de Can Feu-Gràcia i de la Plaça Major en les quals es donin les explicacions pertinents del perquè no s’han instal·lat les escales mecàniques de baixada a les dues estacions i el segon ascensor a l’estació de la Plaça Major, i assegurar el compromís d’instal·lar-les en el menor termini possible.

Sabadell no pot consentir que en una obra amb un cost superior als 430 milions d’euros, s’escatimin uns elements fonamentals per garantir el drets a una accessibilitat universal a totes les persones usuàries.