L’Entesa per Sabadell reclama les escales mecàniques i els ascensors previstos en el projecte de les noves estacions dels FGC

FGC Pl Major 01 p

Lamenta que la Generalitat hagi volgut estalviar a costa de la qualitat del servei als usuaris

L’Entesa per Sabadell celebra que es posin en marxa dues de les noves estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat, que arriben amb gairebé 5 anys de retard respecte a la data anunciada quan es van iniciar les obres.

FGC Pl Major 01 pTanmateix, hem comprovat amb estupor com s’han deixat d’instal·lar les escales mecàniques de baixada als vestíbuls i a les andanes a les estacions de Can Feu-Gràcia i de la Plaça Major, així com la no instal·lació del segon ascensor a l’estació de la Plaça Major. Tan les escales mecàniques de baixada com els ascensors estaven previstos en el projecte aprovat.

Cal tenir en compte que les andanes de l’estació de la Plaça Major es troben a 25 metres de profunditat, amb 153 esglaons per accedir-hi i les de l’estació de Can Feu-Gràcia a més de 9 metres de fondària, fet que pot generar dificultats o incomoditat fins i tot a persones que, sense tenir una discapacitat destacable, tinguin lesions o petits problemes de mobilitat. A més, en cas d’avaria de l’ascensor, les estacions resulten inaccessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

FGC Can Feu-Gràcia 01 pL’Entesa per Sabadell denuncia que la Generalitat hagi volgut estalviar a base de no instal·lar elements bàsics per a la qualitat del servei que estaven previstos en el projecte constructiu. És incomprensible que en unes estacions noves, les obres de les qual han tingut un impacte molt dur per a la ciutat durant anys, s’hagi escatimat amb els elements que han de garantir la mobilitat universal a totes les persones usuàries i l’evacuació de les estacions.

L’Entesa insta al govern de la Generalitat a instal·lar sense dilacions les escales mecàniques i els ascensors estalviats per tal de garantir la correcta accessibilitat a les estacions.